Clio 2 przetarty fotel kierowcy

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Clio 2 przetarty fotel kierowcy

Postprzez Koti19 » 6 maja 2020, o 09:10

Witam pytanko jak w temacie. Mam przetarty fotel jak to w clio bywa i zastanawiam się czy podmieniał ktoś z was fotele np. z Thali czy clio 3 lub innego renaulta ?. Wiem że pod fotelem idą wtyczki itd. Albo czy ma ktoś sprawdzony sposób na naprawe tego bo ta rurka przy wsiadaniu już mnie denerwuje. Pozdrawiam

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Bogdan61 » 6 maja 2020, o 09:34

Koti19 napisał(a): czy podmieniał ktoś z was fotele np. z Thali czy clio 3 lub innego renaulta ?

Masz Clio 2 ph 2 więc na zamianę musisz szukać z Clio 2 od fazy 2. Thalia 1 ph 1, 2 i 3 miała inny kształt fotela (dopiero faza 4 miała taki fotel jak Twój, więc z Thalii nie szukaj).
# 103
Obrazek

Ekspert
Klubowicz
Majsterkowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Koti19 » 6 maja 2020, o 11:12

Myślałem jeszcze o podmianie samego siedziska czyli samej gąbki. Kupić w dobrym stanie fotel pasażera bo tam ta gąbka jest mniej wytarta i podmienić do fotela kierowcy

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Koti19 » 6 maja 2020, o 11:22

Bogdan61 z tą wersją phase to nie wiem czy dobrze zaznaczyłem. Mam clio z 2004r i już jest inny wskaźnik paliwa i temperatury bo nie ma wskazówek tylko kreski w pionie i mam.też inne siedzenia bo takie kubełkowe bardziej. Chyba jednak mam wersje ph 3 z tego co czytałem bo wychodziła od 2003-2005r no chyba że się myle

Początkujący

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne