Demontaż gałki zmiany biegów

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Demontaż gałki zmiany biegów

Postprzez Avari » 30 wrz 2020, o 21:40

Cześć, chciałem zmienić gałkę zmiany biegów w Reno Clio 2 2005r ale nie wiem jak się za to zabrać. Nie wygląda mi na odkręcaną. Czy ktoś ma jakiś sposób jak to szybko zdjąć? Przy okazji prosiłbym o info jaką nową gałkę kupić, czy ona ma być nakręcana czy może do wbicia. Proszę o porady i ew jakiś link do właściwej gałki na której mogę się opierać szukając :).

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Bogdan61 » 1 paź 2020, o 09:58

Avari napisał(a): Nie wygląda mi na odkręcaną. Czy ktoś ma jakiś sposób jak to szybko zdjąć?

Zgadza się, ściąga się ją przy użyciu siły. Ktoś pisał, że miał problem z jej wyciągnięciem (wyrwaniem), to ją rozciął.
# 103
Obrazek

Ekspert
Klubowicz
Majsterkowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez MrugiMrugaczek » 1 paź 2020, o 11:11

Ja rozcinałem, bo nie chciało mi się bawić. Czesiek wykręcał. Nową wklejasz, albo wbijasz...
Natalka - Thalia 1.4 8v + LPG BRC Seq24
https://klubclio.pl/viewtopic.php?f=32&t=39195

Zaawansowany
Klubowicz
Spotowicz
Zlotowicz

Pokaż profil

Postprzez Avari » 1 paź 2020, o 19:38

Dam znać jak sobie poradziłem:)

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez czesiek1989r » 2 paź 2020, o 00:03

Ogólnie to się ją szarpie ale to chyba rukcugiem :lol: ja swoją ukręciłem żabą a nową wbiłem
Diagnostyka komputerowa - odczytywanie i kasowanie błędów wysterowywanie podzespołów w czasie rzeczywistym
Moja Renata sprzedana :(
Krówka

Średnio Zaawansowany
Lider Regionalny
Klubowicz
Spotowicz

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne