Cewka zapłonowa

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Cewka zapłonowa

Postprzez RomanM » 11 lip 2021, o 08:48

Witam mam renaul clio 1.2 16v wymieniłem świece i cewke. Podłączyłem przewody jak były przy starej cewce i jest gorzej niż było szarpie ,przerywa.Czy pomyliłem kolejność przewodow .Pomóżcie jaka jest kolejność podłączenia przewodów?

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez patrys4891 » 11 lip 2021, o 09:58

Przewody powinny być ponumerowane.
Też w tym silniku wymieniałem cewkę z takiej co miała przewody różnej długości na taką z przewodami tej samej długości. Też pomyliłem i było źle.
Chyba od prawej do lewej powinny być przewody od 1 do 4.
Jak źle napisałem, to w drogą stronę ;)

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez RomanM » 11 lip 2021, o 12:42

Przewody nie mają numeracji żadnych oznaczeń zrobiłem 1-4 ,2-3 tak jak było na starych przewodach jest źle więc nie wiem gdzie problem

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez patrys4891 » 11 lip 2021, o 15:23

Gdzieś musi być jakaś inforacja. Jak nie na przewodach to na cewce. Jak nie to może jakaś karteczka dołączona od producenta lub opis w internecie.
Możesz spojrzeć na starą cewkę i sugerować się umiejscowieniem wyjścia przewodu z cewki.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Bogdan61 » 11 lip 2021, o 23:28

RomanM napisał(a):Witam mam renaul clio 1.2 16v
Samochód: Clio 1 faza 1

W Clio 1 silnik 1,2 miał 60 KM - taki silnik masz?
# 103
Obrazek

Ekspert
Klubowicz
Majsterkowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne