Renault Clio 2 "INSTRUKCJA SERWISOWA"

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Renault Clio 2 "INSTRUKCJA SERWISOWA"

Postprzez rrafaloo12 » 25 mar 2023, o 19:42

Witam wszystkich. Na wstępie od razu przeproszę za brak umiejętności w odpowiednim umiejscowieniu oraz napisaniu tego postu lecz jest to mój debiut w tym temacie. Chciałbym zapytać czy zna ktoś może jakaś stronę przeznaczona dla serwisów clio? Chodzi mi o coś takiego jak tu np. dla Forda http://focus.korona-pl.com/TIS/index.html
W najbliższym czasie mam zamiar przeprowadzić renowację mojego Clio tj. Konserwacja całego podwozia + remont silnika + wymiana układu hamulcowego itd.. I przydało by mi się coś takiego do poprawnego złożenia silnika po tym jak go rozbiore na czynniki pierwsze. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam serdecznie.
Nie wiem czy jest to wymagane ale posiadam Clio 1.2 16V z 2000r.

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 25 mar 2023, o 20:45

rrafaloo12 napisał(a):mam zamiar przeprowadzić renowację mojego Clio tj. Konserwacja całego podwozia + remont silnika + wymiana układu hamulcowego

Hmm, to chyba przewyższy wartość takiego sprawnego Clio. No chyba że tylko przypudrujesz spód, wymienisz tarcze/bębny i klocki/szczęki a prawdziwy remont silnika się nijak nie opłaca.

Ekspert

Pokaż profil

Postprzez rrafaloo12 » 26 mar 2023, o 07:19

Domyslam sie ze wklad winansowy bedzie wiekszy od zakupu innego auta.... Lecz watpie ze bedzie w pelni sprawne... znajac zycie to przy kazdym aucie z drugiej reki jest cos do naprawy pomimo zapewnien sprzedajacego. Wiec wole zainwestowac w to auto gdzie juz sie do niego przyzwyczailismy i ktore znamy niz brac kolejny problem ktorego nawet nie bede wogole wiedzial jak ugryzc i przerosnie moje mozliwosci. Kolejna sprawa ze od malego lubilem mechanikę. A taki instruktarz przydal by mi sie zeby nie popelnic zadnego bledu i zlozyc wszystko tak jak jest to przewidziane przez producenta odpowiednie Nm oraz kolejnosci dokrecania srob bo mozna cos potrafic zorbic a za razem nie wiedziec wszystkiegi. Tak wiec jeszcze raz bym poprosil jesli ktos zna taka strone bede bardzo wdzieczny.

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez milejow » 26 mar 2023, o 19:52

Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez rrafaloo12 » 30 mar 2023, o 12:19

Dziękuję ślicznie kolego MILEJOW tego właśnie potrzebowałem. Super teraz mogę brać się za naprawę maszyny. Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam.

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne