problem z 1 pasem tylny zapięty

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

problem z 1 pasem tylny zapięty

Postprzez Sikor93 » 5 lut 2024, o 08:49

Witam mam taki problem: po włożeniu kluczyka / karty na wyświetlaczu pojawia mi się komunikat 1 pas tylny zapięty a żaden nie jest wpięty, postanowiłem zdjąć tylna kanapę i sprawa wygląda tak ; jeśli odczepię kostkę od pasa po stronie pasażera to pokazuje mi dalej ze 1 pas jest wpięty ( domyślam się że tak będzie bo jest wypięta kostka) , ale gdy mam te kostkę odpiętą to druga strona (za kierowcą) działa dobrze tzn kolejno pokazuje że 2 i 3 pas jest wypięty , podobnie jak wypne wraca do informacji że jeden pas jest wpięty , jak z powrotem podłącze kostkę tylna od strony pasażera to pokazuje nadal że jeden pas jest wpięty a druga strona wtedy reaguje różnie raz pokazuje dobra ilość wpiętych pasow a raz nie , co może być przyczyną? Dodam że mimo wpiętej kostki za pasażerem w tylnej kanapie przy próbie wpięcia pasa nie ma żadnej reakcji na wyświetlaczu.

Ktoś miał podobny problem gdzie szukać problemu w zapięciu czy elektryka

Początkujący

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne