Witam. Pacjent Renault Clio 3 2009r 1.5dci 106km. Posiadam błąd DF025 którego nie mogę się pozbyć... Sprawa wygląda następująco gdy zrobiło się chłodniej na dworzu samochód ciężko odpala po dłuższym postoju przez noc. Zauważyłem że kontrolka świec żarowych długo podgrzewa świece więc podłączyłem pyclip i jest tam błąd DF025(dtc038175) który wraca po postoju od skasowania. Stare świece były dobre ale dla pewności kupiłem nowe błąd dalej widnieje. Podmienialem przekaźnik/sterownik świec żarowych błąd dalej powraca . Sprawdzałem probówka z kabelkiem podpiętym pod kleme minusowa i probówka w każdym gnieździe zapala się tak długo jak widnieje na wyświetlaczu kontrolka podgrzewania. Sprawdzałem świece wpięte w (fajki czy jak to tam się fachowo nazywa

) z podpięta masa pod kleme minusowa na Aku i wszystkie się grzeją ale niestety nie do czerwoności tylko poprostu są gorące, jak podpinalem każda jedna świece osobno to pojedynczo w każdym gnieździe robi się czerwona ale jak podepne już 2,3 lub 4 to żadna nie jest czerwona. Miał ktoś podobny problem lub coś doradzi bo już ręce opadają. Dostałem podpowiedź że ten błąd (dtc038175) oznacza przerwany obwód ale jak może być przerwany jak na każde gniazdo dochodzi prąd...