Nowe Clio II !!!

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Nowe Clio II !!!

Postprzez Zajka » 16 paź 2012, o 13:12

Renault clio II generacji zadebiutowało w 1998 roku. Na większości europejskich rynków auto oferowane było do 2005, gdy w ofercie francuskiego producenta pojawiło się clio III.

c2.jpg

Wraz z debiutem poprzednika nie zakończono jednak produkcji auta drugiej generacji. Samochód - m.in. w Polsce - oferowany był pod nazwami clio storia i clio campus.

c21.jpg

Wydawać by się mogło, że obecnie - po premierze czwartej generacji clio - dla modelu, tkwiącego konstrukcyjnie w połowie lat dziewięćdziesiątych nie ma już przyszłości. Nic bardziej mylnego! Francuzi opublikowali właśnie pierwsze zdjęcia zmodernizowanego clio II, które zadebiutować ma w przyszłym tygodniu na salonie motoryzacyjnym w San Paulo.

c23.jpg

Nowe, stare auto nosi nazwę renault clio mercosur i przeznaczone jest na rynki Ameryki Południowej. Jak wam się podoba nowy francuski pojazd, od debiutu którego mija właśnie... czternaście lat?

Źródło: http://motoryzacja.interia.pl/samochody ... 853259,326

Średnio Zaawansowany
Zlotowicz
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Pan Bułka » 16 paź 2012, o 13:30

Raczej nie nowe clio tylko kolejny lift, CII w Ameryce Południowej jest ciągle oferowane i nigdy nie było wycofane ze sprzedaży.

http://www.renault.com.br/Veiculos/conh ... nte-o-seu/
Bułka – odmiana delikatnego pieczywa, najczęściej pszennego, żytniego lub kukurydzianego, w formie niewielkiej nieco spłaszczonej kulki.Oglądam Top Gear i się nie znam na autach.
Anna Maria

Zasłużony
Zlotowicz
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Driv3r » 16 paź 2012, o 16:45

Clio 2 Phase 6? 7?
WTF?! :japierdole:

przeginają - to auto jest przestarzałe konstrukcyjnie, technologicznie a poziom bezpieczeństwa też nie zachwyca...
Obrazek

- Tato czy ten samochód jest chory?
- Nie synku, to diesel...
More is Better

Grupa Wsparcia
Klubowicz
Majsterkowicz

Pokaż profil

Postprzez Misiek1983 » 16 paź 2012, o 16:49

I jeśli przeliczyć to wychodzi dość drogo :crazy: Może nie za podstawkę, ale drogo. Gama silników też nie porywa :thumbdown:
KRC #244
Bruce Lee - “Jeśli ci mówię, że jestem najlepszy, myślisz że się przechwalam. Jeśli ci jednak mówię, że nie jestem najlepszy, wiesz że kłamię”.
"Nothing is true, everything is permitted "
Poradnia Dietetyczna Imbir

Zaawansowany
Lider Regionalny
Zlotowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia
Zasłużony

Pokaż profil

Postprzez Zajka » 16 paź 2012, o 17:42

Cena masakra, a wygląd... no cóż - przednie lampy źle nie wyglądają :)

Średnio Zaawansowany
Zlotowicz
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Damian » 21 paź 2012, o 08:59

Ten dyfuzor z tylnego zderzaka i progi bym z chęcią przygarnął :D
Obrazek

Średnio Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Kaspero » 21 paź 2012, o 12:27

ale trzeba zwrócić uwage na prostote konstrukcji brak zaawansowanej elektroniki i tanie części zamienne :)
Scenic II 1.9 dci 130[ /b]
[b]Fiesta MK6 1.4 TDCi 68
Moderator

Moderator
Lider Regionalny
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez 8-VOP » 21 paź 2012, o 12:52

Dolny profil zderzaka moim zdaniem do złagodzenia, bo zaburza linię pojazdu. Poniżej jest ładniej jak dla mnie.
http://temusados.com.br/noticias/wp-con ... rasil1.jpg
Poza tym jestem jak najbardziej zwolennikiem kontynuacji produkcji C2.
Z tego co wiem np. w Brazylii ceny samochodów właśnie tak się kształtują. Za Uno Mille (czyli stare) chcą minimum 21 tysięcy $. Ogólnie to polecam zobaczyć sobie co Fiat (http://www.fiat.com.br/monte-seu-carro/) czy VW (http://fezone.blogspot.com/2011/05/co-k ... lii-i.html) tam oferuje - raj dla miłośników pseudo-terenowych wersji. :)
Warto wspomnieć jako ciekawostkę, że co prawda napęd w takich "terenówkach" przypada na przednią oś ale o dołączaniu tylnej (w przeciwieństwie np. do Haldexa) decyduje kierowca, odbywa się to poprzez wciśnięcie jednego przycisku (coś jak w Citroenie AX AWD).
EOT, sorry że aż tyle tego. :P
Lubię głupie samochody.

Średnio Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Termi » 22 paź 2012, o 00:40

Są przeciwnicy jak i zwolennicy.
Zauważmy że przez poszczególne okresy czasowe auta różnych producentów były mniej więcej konstrukcyjnie podobne.
Szkoda że nie zaczną produkować nowych (dosłownie) Clio 1 ;) Oczywiście wszelkie normy konstrukcyjne, niektóre systemy bezpieczeństwa, jakiś nowszy i oszczędny motorek ale wygląd zarówno wewnątrz jak i z zewnątrz niezmieniony. Ciekawe jakby się sprzedawało
Termi

Pokaż profil

Postprzez Marcinho » 23 paź 2012, o 20:38

Ja kupuje w ciemno ten samochód :D
Marcinho

Pokaż profil

Postprzez Lechu » 23 paź 2012, o 22:47

tył sliczny, przód tragiczny. :p a sama koncepcja liftu po tylu latach na +
Obrazek
Redaktor KRC

Grupa Wsparcia
Klubowicz
Zlotowicz

Pokaż profil

Postprzez blaz » 25 paź 2012, o 19:17

o glądałem dzis z kazdej strony i w srodku peżo 206+ czyli odpowiednik i wydaje mi sie że reno troche lepiej to rozegrało peżo jest z przodu/boku pokraczne..
blaz

Pokaż profil

Postprzez bartos » 31 paź 2012, o 21:39

wygląda trochę jak zderzenie Clio IV z Clio II :lol:
Obrazek

W avatarze moja ulubiona koszulka :)

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez instal4 » 9 lut 2014, o 23:35

też bym to kupił, bo te auta są nie dozajechania D7F wiecznie żywy :P
Nie rób się dobrym nie będzie ci źle ;] BaD BoY
Na pohybel wszystkim ;]
Zapraszam do korzystania z usług biura rachunkowego TABIS. Więcej informacji pod numerem 504-158-134 lub u mnie.

Początkujący
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Bogdan61 » 10 lut 2014, o 22:18

"Renault Clio Mercosur. Nowy przód, stara cała reszta."

Czyli można sobie przerobić Clio II na Clio Mercosur (wystarczy wymienić reflektory, grill, maskę, przedni zderzak i może błotniki) :thumbup:

c2.jpg
# 103
Obrazek

Ekspert
Klubowicz
Majsterkowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez instal4 » 11 lut 2014, o 09:13

oglądałem kilka filmów w internecie, o ile wygląd zewnętrzny jest super, to wnętrze katastrofa
deska rozdzielcza to jest c2ph1+ obudowy zegarów z ph2
w elementach boków drzwi. kołki, chłopki, są z ph1, reszta boków to sam plastik jeszcze robi wrażenie bardzo nie ergonomicznego
bagażnik nie mam maty na bokach, widać sam metal

ale zewnątrz jest super :)
Nie rób się dobrym nie będzie ci źle ;] BaD BoY
Na pohybel wszystkim ;]
Zapraszam do korzystania z usług biura rachunkowego TABIS. Więcej informacji pod numerem 504-158-134 lub u mnie.

Początkujący
Klubowicz

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne