Renault Clio Grandtour -zakup nowego samochodu rocznik 2014

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Renault Clio Grandtour -zakup nowego samochodu rocznik 2014

Postprzez rafma1 » 11 maja 2014, o 08:50

Witam Forumowiczów

Czy nie orientujecie się jaki jest czas oczekiwania na zakup nowego samochodu Renault Clio Grandtour?
W połowie miesiąca 04.2014 zamówiłem nowy samochód Renault Clio Grandtour .Sprzedawca poinformował mnie że czas oczekiwania jest od 8-12 tygodni .
Samochód będzie produkowany we Fabryce we Francji .
Czy ktoś z Was również zamówił Renault rocznik 2014 ? Jeśli tak to proszę i informację jak długo czekaliście i jakie posiadacie wrażenia z użytkowania samochodu po pierwszych przejechanych km.

Dziękuje za informację!

Pozdrawiam

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez sudi » 11 maja 2014, o 09:40

Wrażenia z użytkowania znajdują się tu http://www.klubclio.pl/viewtopic.php?f=14&t=19448
Tak jak Cie poinformowali, na nowe auto czeka się od 2 do 3 miesięcy
Live is too short to be boring
Renault Clio :)
Klubowicz

Grupa Wsparcia
Klubowicz
Lider Regionalny
Zlotowicz

Zasłużony

Pokaż profil

Postprzez tymek » 11 maja 2014, o 14:04

Ja zamawiałem Clio, ale nie Grandtour gdzieś w połowie marca, odbiór mam w tym tygodniu. Też z fabryki z Francji :)

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Redwings » 12 maja 2014, o 09:55

Moja żonka zamawiała Clio IV w wersji Zen 1.2 16V i czekała na autko z Francji około 3 tyg. Zamawiała w połowie marca.

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez kozand63 » 16 maja 2014, o 13:26

Zamówiłem w połowie kwietnia Clio Techno Feel i mam termin odbioru na koniec lipca. Tydzień wcześniej przy uzgadnianiu zamówienia miał być na koniec czerwca.

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez rafma1 » 17 maja 2014, o 19:58

Ja otrzymałem informację z salonu że przewidywana data wyprodukowania samochodu jest na dzień 9 lipiec 2014.W połowie czerwca mam dzwonić i może się coś więcej dowiem.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez rafma1 » 8 cze 2014, o 16:26

Dostałem odpowiedź od rzecznika Renault : W odpowiedzi na Pana zapytanie, uprzejmie wyjaśniamy, iż przyjęcie zamówienia na samochód nie jest jednoznaczne z fizycznym rozpoczęciem jego produkcji. Zamówiony pojazd trafia do kolejki oczekujących. Czas oczekiwania na wyprodukowane auta jest wynikiem liczby zamówień przyjętych przez naszą sieć dealerską. Ponieważ zamówiony przez Pana model Renault Clio Grandtour cieszy się niesłabnącą popularnością, stąd i wydłużony czas oczekiwania na jego wyprodukowanie.
Dziękujemy za zainteresowanie marką RENAULT.

Wynika że niestety muszę się uzbroić w cierpliwość .Auto zamówione w połowie kwietnia .Poczekam zapewne na koniec m-c lipca lub początek sierpnia!Jakaś paranoja ponad 3 m-ce oczekiwania .

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Lechu67 » 8 cze 2014, o 16:34

Czas oczekiwania zalezy też od tego jak dany salon ma porezerwowane miejsca w kolejce, więc ten sam model w jednym salonie możesz czekać np. 2,5 miesiąca, a w drugim 1,5 miesiąca. Jak zamawiałem swojego to wybrałem salon, w którym mieli najwcześniejszą rezerwację (skróciłem czas o jakieś 4 tygodnie niż w pierwszym salonie - zamówiłem 28 marca, a odebrałem w połowie maja (prod.Francja)).

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez rafma1 » 8 cze 2014, o 16:55

To fajnie że skróciłeś czas oczekiwania.Jak to się mówi człowiek mądry po szkodzie .Tak naprawdę mój mały błąd polegał na tym że nie jeździłem do wszystkich salonów w danym mieście .Wtedy zadałbym pytanie wszystkich dealerom ( jest ich w moim mieście 4) jaki jest czas oczekiwania na wyprodukowanie samochodu .Ja będę czekał dobre 3 m-ce a ty 1,5 roku jest kolosalna różnica w oczekiwaniu ale co zrobić .Nic mi nie pozostało ale czekać. A tak ogólnie jakie wrażenia pod odbiorze samochodu ? Rozumiem że posiadasz wersię Grandtoura ( silnik ?)....

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Lechu67 » 8 cze 2014, o 17:16

rafma1 napisał(a):... Rozumiem że posiadasz wersię Grandtoura ( silnik ?)....

NIe, mam hatchback'a. 1,5 dci 90. Na razie większość na plus.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez rafma1 » 8 cze 2014, o 19:51

Super

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez mayn » 9 cze 2014, o 13:54

rafma1 napisał(a):Jakaś paranoja ponad 3 m-ce oczekiwania .

Z tego co słyszałem na Czeski Okręt (czyt. Skoda Superb) czeka się około 6 miesięcy, a na Octavie RS około roku.... 8-)

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez rafma1 » 9 cze 2014, o 13:58

Otrzymałem info od Dealera że 09.07.2014 auto zostanie wyprodukowane .I dalej dostawa na przełom m-c lipiec/sierpień.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez kozand63 » 29 cze 2014, o 20:35

Moje Techno Feel już stoi od czwartku w garażu. Miał być na koniec lipca (tak tu pisałem) a dojechał miesiąc wcześniej.
Teraz zacznę go porównywać do mojego wcześniejszego Clio "dwudziestki" .

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez rafma1 » 30 cze 2014, o 16:09

To masz super , że czekałeś nie długo .

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez wszalaty » 7 lip 2014, o 19:09

No to jestem dzieckiem szczęścia. Na swoje Grandtour, 1.5 dci, Zen czekałem niecałe 2 tygodnie. Po prostu stał gdzieś w RP i tylko lakier był nie taki jaki chciałem.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez rafma1 » 8 lip 2014, o 06:36

Ja mogłem od razu wyjechać z salonu Renault Clio Grantour -kolor czarny .Ale uparłem się na kolor czerwony i teraz niestety muszę czekać .
Czekanie od połowy m-c kwietnia boli ale cóż musze uzbroić się w cierpliwość hehe.Obawiam się że auto będzie do odbioru nie wcześniej między 4-6 sierpnia .Dla przyszłych kupujących jedna porada bierzcie to co jest na salonie z danych modeli lub posprawdzajcie u innych Dealerów w danym mieście . Ja tego nie zrobiłem i się niestety rozczarowałem tak długim terminem oczekiwania .Wyjdzie coś ok.3,5 m-ca na odbiór auta.To dla mnie jakaś masakra.Ale mądry Polak po szkodzie :]

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Substance » 11 lip 2014, o 02:39

A no widzisz, trzeba było brać czarny batmobil :D Tak to już byś jeździł hehe. Nie no, żartuję. Oby autko szybko przyszło! A raczej przyjechało!

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez rafma1 » 11 lip 2014, o 07:38

Jest Sukces Polska zmienił się status zamówionego autka - w produkcji w dn.07.07.14 :)

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez rafma1 » 18 lip 2014, o 11:16

Dzwoniłem dziś do Reno i główny macher powiedział mi że w systemie widzi dostawę auta do Polski na dzień 05 sierpnia 14 .Ale może autko już być dostarczone w tyg.wcześniejszym czyli 21-25.07.14

Także nadal czekam powoli od połowy m-ca kwietnia 14. Da się jednak można czekać za autkiem prawie 4 m-ce :]SUKCES POLSKA!

Początkujący

Pokaż profil

Następna strona

Powrót do Forum Ogólne