Problem z uruchomieniem clio 2 1.9D

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Problem z uruchomieniem clio 2 1.9D

Postprzez szkocie » 26 gru 2014, o 17:37

Witam..

Mam clio 2 1.9D mam oto taki problem wstając rano do pracy podczas odpalania silnika ,kilkakrotnie nagrzewam świece i silnik się zapala,nie równo pracuje i po chwili gaśnie biały dym , po około 3 razie zapalania silnik zaskakuje i już działa dobrze , oczywiście ten problem istnieje tylko przy zimnym silniku,przy ciepłym niema problemu , czyżby to była wina świec żarowych? Proszę o pomoc..

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Student_x » 26 gru 2014, o 19:49

Może być , ale nie musi, może być przekaźnik świec jest dwuobwodowy, ale nie musi. Podstawa. Sprawdź świece czy iskrzą jak nie wiesz jak to zapytaj, sprawdź przekaźnik czy daje prąd na dwa obwody świec , jak nie wiesz jak to zapytaj. Jak nie to , trzeba myśleć dalej.
Chociaż wątpię by to było to, mój przy prawie -10st. zapalał i pracował równo bez świec :)
Clio II 2000r. 1.9 dTi Będzie Ładne Dopóki Się Nie Rozpadnie

Obrazek

Obrazek

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez szkocie » 26 gru 2014, o 21:37

Ale tu nie chodzi że nie chce w ogóle zapalić tylko dopiero równo działa i nie gaśnie po 3 lub 4,czasami po 2 grzaniu świec i przy gazowaniu i potem już chodzi równo , ale jak przez noc ochłodzi się silnik i z rana znowu to samo, to ciekawe ze na ciepłym silniku bryka spoko, niema problemu.

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Bogdan61 » 26 gru 2014, o 21:44

Szkocie kiedy wymieniałeś świece żarowe :?: Jak nie pamiętasz - to je wymień.
# 103
Obrazek

Ekspert
Klubowicz
Majsterkowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne