Wężyk(rurka) idący koło akumulatora

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Wężyk(rurka) idący koło akumulatora

Postprzez Andrzej71 » 22 sty 2015, o 16:06

Witam posiadam clio 3 potrzebuje informacji o wężyku idącym koło akumulatora nie wiem czy to jakiś podciśnieniowy po prostu idzie przewód z końcówką do wpięcia ale gdzie to już nie mam pojęcia

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez mayn » 22 sty 2015, o 16:21

Proszę o zdjęcie. Tu nie ma wróżki.

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Andrzej71 » 22 sty 2015, o 17:29

Zdjęcie w załączniku
Załączniki
wezyk.jpg

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Kwoken » 22 sty 2015, o 19:35

U mnie jest on podpięty do akumulatora. Jak ściągniesz górną osłonę obudowy akumulatora to po jego lewej stronie na górze jest malutki otwór do którego jest podpięty wężyk. Przynajmniej u mnie tak jest.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Andrzej71 » 22 sty 2015, o 20:40

Ok dzięki jutro sprawdzę

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Bogdan61 » 22 sty 2015, o 21:43

Kwoken napisał(a):U mnie jest on podpięty do akumulatora. Jak ściągniesz górną osłonę obudowy akumulatora to po jego lewej stronie na górze jest malutki otwór do którego jest podpięty wężyk. Przynajmniej u mnie tak jest.

Zgadza się :thumbup:
# 103
Obrazek

Ekspert
Klubowicz
Majsterkowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Prezes93 » 24 sty 2015, o 22:09

To jest jakieś odpowietrzenie od oryginalnego akumulatora. Czyli jeśli masz inny akumulator, to wężyka się nie podłączy. Bynajmniej taką wersję słyszałem.
Moja historia z RENAULT
Renault Twingo-->Renault Clio (II seria I)-->Renault Express-->Renault Kangoo-->Renault Laguna III && Renault Clio (II Seria II) && RENAULT TRAFIC

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Wojtek w » 24 sty 2015, o 22:57

Nie każdy rodzaj akumulatora ma wyprowadzenie odpowietrzenia z boku .
Clio III RS 2.0 16V 197KM
Twingo II RS 1.6 16V 133KM

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Spotowicz

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne