Clio 3 Rs radio

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Liderzy, Moderatorzy

Clio 3 Rs radio

Postprzez Jacek72 » 14 sty 2023, o 16:37

Chciałbym wstawić oryginalne radio do swego clio. Jest spory wybór na portalach ogłoszeniowych. Zastanawiam się czy każde radio będzie pasować? Może ktoś podpowiedziec... Oczywiście zdaje sobie sprawę że potrzebny jest kod do radia..
Wersja mego auta to Rs Cup, więc wyświetlacza nie było oryginalnie, ale mam już zamontowany i zostało tylko radio..
Dzięki za sugestie.

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Jacek72 » 22 sty 2023, o 12:33

Nikt nic w tym temacie nie wie?

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez milejow » 22 sty 2023, o 18:28

Wszystko zależy od tego jaki wyświetlacz wsadziłeś i która to wersja Clio, przedlift czy polift. Radia przedliftowe pracują z innym displejem niz radia poliftowe, radio poliftowe nie będzie działać w aucie przedliftowym-widzisz, ze kombinacji jest sporo, podaj dokładne dane auta i zamontowanego wyświetlacza to coś się podpowie.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Tctomasz » 22 sty 2023, o 19:36

Masz rs monitor? Czy w clio rs nie było? Z ciekawości pytam bo zastanawiam się jakie radio idzie u ciebie. Najlepiej możesz podjechać do najbliższego salonu renault w którym masz kogos znajomego albo przynajmniej w miarę przyjazną obsługę i podać vin to ci podadzą numery oryginalnego radia i po tych numerach możesz spróbować znaleźć coś na olx czy alledrogo :-)

Średnio Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Jacek72 » 22 sty 2023, o 20:12

Clio wersja polift rok 2010 wersja Rs cup . W cup nie było żadnego wyświetlacza. Była taka powiedzmy półeczka.. Ja mam jakieś radio założone nieoryginalne. I jakos to gra. Ale nie chodzi mi w tym aucie o jakość audio. Założyłem wyświetlacz żeby jakoś rozweselić to surowe wnętrze i pomyślałem że może wrzucę oryginalne radio. Jaki to jest wyświetlacz nie mam pojęcia. W każdym razie po wpieciu w kostkę wyświetla puki co godzinę. Reaguje też na włączanie i wyłączanie świateł. Z tego zo kojarzę na spodzie wyświetlacza była jakaś naklejka chyba z numerem fabrycznym. Ale to sprawdzę dopiero jutro bo nie chce mi się iść do garażu. Może ten numer coś Wam powie.

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Tctomasz » 23 sty 2023, o 12:07

Jacek72 napisał(a):Clio wersja polift rok 2010 wersja Rs cup . W cup nie było żadnego wyświetlacza. Była taka powiedzmy półeczka.. Ja mam jakieś radio założone nieoryginalne. I jakos to gra. Ale nie chodzi mi w tym aucie o jakość audio. Założyłem wyświetlacz żeby jakoś rozweselić to surowe wnętrze i pomyślałem że może wrzucę oryginalne radio. Jaki to jest wyświetlacz nie mam pojęcia. W każdym razie po wpieciu w kostkę wyświetla puki co godzinę. Reaguje też na włączanie i wyłączanie świateł. Z tego zo kojarzę na spodzie wyświetlacza była jakaś naklejka chyba z numerem fabrycznym. Ale to sprawdzę dopiero jutro bo nie chce mi się iść do garażu. Może ten numer coś Wam powie.

Pierwsze słyszę że w polifcie clio III cup nie ma żadnego wyświetlacza bo mój kolega ma dokładnie takie samo clio cup i ma wersję z navi akurat ale normalnie były tam wyświetlacze przecież :-)
Natomiast jeszcze raz Ci powtarzam, podjedź do aso to ci podadzą co masz tam mieć po vin i wtedy łatwiej będzie znaleźć właściwe radio.
Co nam z twojego numeru wyświetlacza skoro, jak rozumiem dołożyłeś go sobie po zakupie z allegro albo olx, tak? Nie wiadomo co to dokładnie jest za wyświetlacz.
W megane 3 rs miałem tak, że nawet jak kupiłem inne oryginalne radio z kodem to ono i tak nie działało tak jak powinno bo okazało się, że w rene audio jest kodowane z vin i w moim przypadku wyświatlacz od navi i radio musiały mieć ten sam vin najlepiej. Dlatego jak mi się zepsuł napęd płyt CD w radiu to kupiłem drugie radio oryginalne ale nie chciało działać i wyświetlać wszystkiego więc musiałem rozebrać radio i zmienić sam napęd a płytkę sterującą w radiu zostawiłem z mojego auta. Może w clio III nie ma aż takich komplikacji :-)

Ps: jak masz kasę i chcesz rozweselić auto to są zajebiste stacje multimedialne do clio III na androidzie i do tego dołożysz sobie kamerę cofania a jak się uda to dokupisz sobie moduł OBD i zainstalujesz TORQE i będziesz miał na ekranie parametry silnika podobnie jak na rs monitorze :-) Ja bym tak zrobił zamiast się bawić z gównianym oryginalnym radiem, które w ogóle nie gra. Żałuję, że kiedy ja miałem clio III to nie było tych ekranów bo bym go założył :-(

https://www.fruugo.pl/radio-2din-dla-re ... gKZofD_BwE

Średnio Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Jacek72 » 23 sty 2023, o 12:20

Jeżeli to faktycznie taki problem z radiem, to sobie odpuszczę. Zostanie to co jest. Jest to moje 3 auto w domu, więc jeżdżę nim okazjonalnie, weekendowo o ile pogoda pozwoli.
To radio to była fanaberią, więc skoro nie może to być na zasadzie p&p, to temat do zamknięcia.

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez milejow » 23 sty 2023, o 19:37

Vin nie ma żadnego znaczenia, jak w radiu będzie inny niż w aucie to po włączeniu radio będzie chciało kod, po wklepaniu kodu przepisze się samo i w tym aucie nie będzie żądało już kodu po odpięciu zasilania. Jak zamontowałeś zwykły wyswietlacz standardowy to podejdzie do niego tylko radio poliftowe bez BT i obsługi USB, do radia z BT i możliwością kontroli C-boxa potrzebny jest wyświetlacz mozaikowy(cecha rozpoznawcza i napis Renault po włączeniu) albo monitor nawigacji TomTom.
Jeśli wyświetlacz podpiąłeś szarą wtyczką i działa to podłączasz standardowe radio z polifta, wklepujesz kod i szafa gra.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Jacek72 » 23 sty 2023, o 20:48

Wyświetlacz podpięty szara wtyczka... Czyli radio polift.. Dzięki..

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne