Witajcie.
Mam pytanie do posiadaczy wersji III w odmianie kombi. Jestem zainteresowany bagażnikiem dachowym montowanym do relingów. Patrząc na strony www jest ich całe mnóstwo od firmowych np. Thule za 500-600zł do chińskich za 100zł. Planuje zakup odpowiedniego, który by pasował bezproblemowo do Grandtour-a. Niekoniecznie taki z górnej półki bagażnik za 600zł, ale może macie jakaś sprawdzoną pozycję np. włoską (specjalizuje się ten "naród" w produkcji bagażników) za ok. 200zł. Miałem "no name" w 206-tce kombi, ale chciałbym wraz z nabytkiem auta zmienić owy model.

Interesuje mnie taki by móc bez problemu zamontować uchwyty na rowery i na narty. Poprzedni bagażnik miałem stalowy profil 2x3cm z zamykaniem na kluczyk. Bagażniki rowerowe mam przystosowane do bagażnika stalowego j/w więc najlepiej by był także stalowy...nie zależy mi na aluminium (a relingi mam czarne więc współgrałoby to także kolorystycznie). Wiem, że nie wszystkie pasują do wszystkich relingów (chodzi o przekrój relingów). Możecie coś polecić co można "w ciemno zakupić", sprawdzonego, w miarę wytrzymałego, zamykanego na kluczyk, stalowego, w rozsądnej cenie? Jeśli ktoś z Was jest szczęśliwym posiadaczem takowego, który przede wszystkim pasuje bez przeróbek i modyfikacji i może polecić to proszę napiszcie jaki to bagażnik/producent/model. Wiosną, latem, jesienią...rowery, zimą...narty - do takich celów ma mi służyć.

Mam "magnesówkę" na dach uniwersalną na narty, ale chciałbym cos konkretniejszego, stabilniejszego, wygodniejszego na wypady narciarskie. Z góry dziękuję za informacje, które nie tylko mi może się przydadzą.

Pozdrawiam