Renault Clio Grandtour IV 1,5 DCi 75 akumulator

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Renault Clio Grandtour IV 1,5 DCi 75 akumulator

Postprzez opec » 28 lut 2017, o 23:33

Witam,

Posiadam wspaniałe i stylowe Renault Clio Grandtour IV 1,5 dci 75 ZEN - niestety samochód po raz pierwszy mnie negatywnie zaskoczył. Błyskawicznie rozładował się fabryczny akumulator 60 AH . Jest to dla mnie wielkie zaskoczenie iż po 25 min słuchania radia w samochodzie przy wył. silniku nie mogłem uruchomić auta. Zmuszony zostałem do wezwania pomocy drogowej w celu awaryjnego uruchomienia silnika. Dodam, iż w akumulatorze "zapalona "jest zielona kontrolka. W żadnym moim samochodzie nie spotkała mnie taka niespodzianka. Co sądzicie o przypadłości tego modelu auta ?

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez WinFS » 1 mar 2017, o 00:23

Jak dbasz, tak masz można rzec... stan aku zależy od wielu czynników, rodzajów tras w ostatnim czasie, od kiedy masz auto itd. Ostatnie miesiące to okres mocnej zimy i to dało każdej baterii się mocno we znaki choć te 25 minut to trochę za szybko.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Bogdan61 » 1 mar 2017, o 12:08

Opec, masz w aucie system Start&Stop?
# 103
Obrazek

Ekspert
Klubowicz
Majsterkowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne