Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.
Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy
przez opec » 28 lut 2017, o 23:33
Witam,
Posiadam wspaniałe i stylowe Renault Clio Grandtour IV 1,5 dci 75 ZEN - niestety samochód po raz pierwszy mnie negatywnie zaskoczył. Błyskawicznie rozładował się fabryczny akumulator 60 AH . Jest to dla mnie wielkie zaskoczenie iż po 25 min słuchania radia w samochodzie przy wył. silniku nie mogłem uruchomić auta. Zmuszony zostałem do wezwania pomocy drogowej w celu awaryjnego uruchomienia silnika. Dodam, iż w akumulatorze "zapalona "jest zielona kontrolka. W żadnym moim samochodzie nie spotkała mnie taka niespodzianka. Co sądzicie o przypadłości tego modelu auta ?
-
-
- Pokaż profil
-
- Imię: Leon
- Województwo: pomorskie
- Samochód: Clio 4 faza 1
- Pojemność silnika (cm3): 1461
- Rodzaj paliwa: Diesel
- Moc silnika (kW): 55
- Symbol silnika: K9K
przez WinFS » 1 mar 2017, o 00:23
Jak dbasz, tak masz można rzec... stan aku zależy od wielu czynników, rodzajów tras w ostatnim czasie, od kiedy masz auto itd. Ostatnie miesiące to okres mocnej zimy i to dało każdej baterii się mocno we znaki choć te 25 minut to trochę za szybko.
-
-
- Pokaż profil
-
- Imię: Adq
- Województwo: śląskie
- Samochód: Clio 4 faza 1
- Pojemność silnika (cm3): 898
- Rodzaj paliwa: Benzyna
- Moc silnika (kW): 90
przez Bogdan61 » 1 mar 2017, o 12:08
Opec, masz w aucie system Start&Stop?