przez sasio » 6 sty 2018, o 22:26
Hej.
Pierwszy raz mam doczynienia z autem na gwarancji toteż chciałbym uzyskać Waszą pomoc, jako że jest tu kilkunastu użytkowników nowego Clio, które jest jeszcze na gwarancji.
Mianowicie zgłosiłem kilka usterek w moim Clio, ale z poważniejszych to cieknący dach w rejonie uszczelki tylnej klapy oraz niedziałające czujniki parkowania po myjni.
W serwisie przyjęli zgłoszenie na 15.01, stwierdzili że auto będzie kilka dni u nich bo muszą zdemontować podsufitkę i tylny zderzak i mmam sobie załatwić kierowcę aby mnie odebrał i później przywiózł po auto (70km w jedną stronę mam do ASO), bo tak, wymijajac moje pytanie o auto zastępcze.
Druga sprawa że auto jest mi potrzebne do codziennej jazdy (pomijam że mam drugie auto ale patrzę na to pod kątem auta firmowego - też właściciel firmy ma sobie zawiesić działalność na tydzień bo będą naprawiać auto ?)
Panowie jak to wygląda w Renault ?
Renault Polska zgłosiło sprawę do dzialu obsługi klienta i dadzą znać, ale znając życie to odpowiedź dostanę po terminie wstawienia auta do ASO.
Kiedyś jak z bratem wstawiłem auto do VW na naprawę gwarancyjną to od razu dostał auto zastępcze.
Może ktoś miał doświadczenie z tym ?
Renault Clio IV Grandtour 2017
1.2 D4F Limited+++
Czerwony Flamme