Auto zastępcze na czas naprawy gwarancyjnej

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Auto zastępcze na czas naprawy gwarancyjnej

Postprzez sasio » 6 sty 2018, o 22:26

Hej.
Pierwszy raz mam doczynienia z autem na gwarancji toteż chciałbym uzyskać Waszą pomoc, jako że jest tu kilkunastu użytkowników nowego Clio, które jest jeszcze na gwarancji.
Mianowicie zgłosiłem kilka usterek w moim Clio, ale z poważniejszych to cieknący dach w rejonie uszczelki tylnej klapy oraz niedziałające czujniki parkowania po myjni.
W serwisie przyjęli zgłoszenie na 15.01, stwierdzili że auto będzie kilka dni u nich bo muszą zdemontować podsufitkę i tylny zderzak i mmam sobie załatwić kierowcę aby mnie odebrał i później przywiózł po auto (70km w jedną stronę mam do ASO), bo tak, wymijajac moje pytanie o auto zastępcze.
Druga sprawa że auto jest mi potrzebne do codziennej jazdy (pomijam że mam drugie auto ale patrzę na to pod kątem auta firmowego - też właściciel firmy ma sobie zawiesić działalność na tydzień bo będą naprawiać auto ?)

Panowie jak to wygląda w Renault ?
Renault Polska zgłosiło sprawę do dzialu obsługi klienta i dadzą znać, ale znając życie to odpowiedź dostanę po terminie wstawienia auta do ASO.

Kiedyś jak z bratem wstawiłem auto do VW na naprawę gwarancyjną to od razu dostał auto zastępcze.

Może ktoś miał doświadczenie z tym ?
Renault Clio IV Grandtour 2017
1.2 D4F Limited+++

Czerwony Flamme
Moderator

Klubowicz
Moderator

Pokaż profil

Postprzez BatManClio » 7 sty 2018, o 09:58

NIeodpłatnie - to zależy od salonu, odpłatnie każdy powinien zaoferować.

Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez zarembaz » 8 sty 2018, o 00:05

Ja co prawda jezdziłem autem flotowym. U nas jak naprawa miała trwać więcej niż 2 dni robocze to serwis dawał auto zastępcze. Tylko nie jestem pewny czy flota za nie płaciła czy Renault dawał za darmo.

Np. w przypadku telefonów komórkowych telefon zastępczy to "dobra wola" sprzedawcy że da telefon zastępczy (w przypadku gdy się niesie do sprzedawcy żeby wysłał do serwisu). Niektórzy myślą że to obowiązek.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez mopsik » 10 sty 2018, o 18:19

Rok temu dawałem na gwarancji auto na 1 dzień ,jakiś delikatny wyciek.Serwis bezpłatnie dał mi autko,też CLIO ale zdając należało zalać tyle paliwo co się spaliło.Uczciwie.Tak było w Zdunku w Gdańsku,nie wiem czy tak jest wszędzie i czy to obowiązek serwisu.

Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez mopsik » 10 sty 2018, o 18:19

Rok temu dawałem na gwarancji auto na 1 dzień ,jakiś delikatny wyciek.Serwis bezpłatnie dał mi autko,też CLIO ale zdając należało zalać tyle paliwo co się spaliło.Uczciwie.Tak było w Zdunku w Gdańsku,nie wiem czy tak jest wszędzie i czy to obowiązek serwisu.

Zaawansowany

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne