Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Duster napisał(a):Cena Initiale Paris wychodzi koło 80 tys - mało konkurencyjna w stosunku do nieźle doposażonej Meganki.

Duster napisał(a):Tak nie można przeliczać - rzuć okiem na ceny w Euro samochodów na stronie Renault.fr i porównaj z naszymi.
Meganka IV TCE 100 golas u nas 63tys, z Twojego przelicznika wychodzi 79tys ...

WinFS napisał(a):Po liftingu spodziewałem się konkretniejszych zmian przyznam szczerze (coś w stylu clio 2 ph1->ph2) ale to tylko świetnie pokazuje jak dobrym projektem była pierwsza faza CLIO IV, że pomimo upływu czasu nie mieli specjalnie czego zmienić.. jedynie wnętrze przydałoby się trochę odchudzić z plastiku i poprawić ergonomię
(choćby schowek przed pasażerem to jakiś żart:P) i wywalić błyszczący plastik z panelu centralnego...
Co do cen... 10k od cen europejskich można odejmować spokojnie bowiem Renault peersonalizuje tak ceny jak i wyposażenie pod kątem kraju docelowego i to niekoniecznie na minus dla polskich klientów.
. Pozdrawiam

TURBO | ||

Funmark napisał(a):WinFS napisał(a):Po liftingu spodziewałem się konkretniejszych zmian przyznam szczerze (coś w stylu clio 2 ph1->ph2) ale to tylko świetnie pokazuje jak dobrym projektem była pierwsza faza CLIO IV, że pomimo upływu czasu nie mieli specjalnie czego zmienić.. jedynie wnętrze przydałoby się trochę odchudzić z plastiku i poprawić ergonomię
(choćby schowek przed pasażerem to jakiś żart:P) i wywalić błyszczący plastik z panelu centralnego...
Co do cen... 10k od cen europejskich można odejmować spokojnie bowiem Renault peersonalizuje tak ceny jak i wyposażenie pod kątem kraju docelowego i to niekoniecznie na minus dla polskich klientów.
Przynajmniej zmiany są minimalne i zgadzam się z kolegą w 100 % , nic nie popsuto tak jak to zrobiono np. z Kią Sportage po lifcie .Błyszczący plastik mi nie przeszkadza . Lampy Ledy zintegrowane są mi nie potrzebne , wolę wymienić żarówkę . Lampy do jazdy dziennej, oddzielnie uważam za lepszy i bardziej trafiony pomysł . Jak ktoś nie zna Clio 4 to nie zauważy od razu z odległosci różnicy . Lepsze głośniki , i Navi też mi nie są potrzebne , bo to co jest działa dobrze .Jestem jedynie zszokowany że oferowany jest dalej silnik 1.2 16 V 75 KM , a miał być taki zły . Czyżby Francuzi byli w stanie dostosować go do EURO 6.. Pozdrawiam

Duster napisał(a):Zmiany idą w dobrym kierunku. Mogliby jeszcze lakierów fortepianowych i bębnów z tyłu się pozbyć. Cena Initiale Paris wychodzi koło 80 tys - mało konkurencyjna w stosunku do nieźle doposażonej Meganki.

TURBO | ||

BatManClio napisał(a):Z initiale paris to tylko chciałbym lusterko fotochromatyczne, a nie to z fiata 125p. Jak na razie nikt mi nie jest w stanie go sprzedać w PL - napisałem do renault.pl zobaczymy co odpiszą;)

rob0007 napisał(a):Może ktoś wpadnie na pomysł i poprawi uszczelki w drzwiach aby nie gwizdały i nie przeciekały na myjni.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości