Clio IV ph II

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Clio IV ph II

Postprzez BatManClio » 14 cze 2016, o 13:34

Zmienay ciekawe, zobaczymy ile da się przełożyć ;) Wydaje się, że lampy powinny pasować bez zmiany zderzaka :twisted:
Tu chyba najwięcej zmian i zdjęć :)
http://www.antyradio.pl/Motoryzacja/New ... cjach-9126

Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Duster » 14 cze 2016, o 18:24

Zmiany idą w dobrym kierunku. Mogliby jeszcze lakierów fortepianowych i bębnów z tyłu się pozbyć. Cena Initiale Paris wychodzi koło 80 tys - mało konkurencyjna w stosunku do nieźle doposażonej Meganki.
Były właściciel Clio III Grandtour 20th

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Wanio123 » 14 cze 2016, o 21:41

Duster napisał(a):Cena Initiale Paris wychodzi koło 80 tys - mało konkurencyjna w stosunku do nieźle doposażonej Meganki.

"za odmianę Initiale Paris dCi 90 EDC trzeba wydać niemalże dwukrotność tego – 26 200 euro."

Panie to jest przy obecnym kursie euro....114 tyś złotych. I to cena za Dci 90HP , a jeszcze wyżej będzie Dci110HP...poyebało ich... :roll: :shock:
Było
Honda Prelude 3 Gen 91' > Mazda 323 BG GTX 92' > Clio 2ph2 1.4 16V (UK) > Clio 3ph1 1.5 Dci 106ps
Jest
Audi S4 B6 Avant 4.2 40V 344PS , Twingo 1ph2 1.2 16v

... Jeżdżę V8 więc nie pytaj czy Ci pożycze...bo sam nie mam :D

Średnio Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Duster » 14 cze 2016, o 23:09

Tak nie można przeliczać - rzuć okiem na ceny w Euro samochodów na stronie Renault.fr i porównaj z naszymi.

Meganka IV TCE 100 golas u nas 63tys, z Twojego przelicznika wychodzi 79tys ...
Były właściciel Clio III Grandtour 20th

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez davop » 14 cze 2016, o 23:12

tce 120 w manualu mniam mniam
♂ Clio I Ph3 ► Thalia I Ph3 ► Clio III Grandtour Ph1Megane IV HB
♀ Seicento ► Twingo II Ph1 ► Clio IV Ph2

Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Wanio123 » 14 cze 2016, o 23:41

Duster napisał(a):Tak nie można przeliczać - rzuć okiem na ceny w Euro samochodów na stronie Renault.fr i porównaj z naszymi.

Meganka IV TCE 100 golas u nas 63tys, z Twojego przelicznika wychodzi 79tys ...

Może i masz rację. Ale celuje ,że najbogatsza wersja + DCI110 będzie kosztować około 100k PLnów.
Było
Honda Prelude 3 Gen 91' > Mazda 323 BG GTX 92' > Clio 2ph2 1.4 16V (UK) > Clio 3ph1 1.5 Dci 106ps
Jest
Audi S4 B6 Avant 4.2 40V 344PS , Twingo 1ph2 1.2 16v

... Jeżdżę V8 więc nie pytaj czy Ci pożycze...bo sam nie mam :D

Średnio Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez WinFS » 15 cze 2016, o 12:01

Po liftingu spodziewałem się konkretniejszych zmian przyznam szczerze (coś w stylu clio 2 ph1->ph2) ale to tylko świetnie pokazuje jak dobrym projektem była pierwsza faza CLIO IV, że pomimo upływu czasu nie mieli specjalnie czego zmienić.. jedynie wnętrze przydałoby się trochę odchudzić z plastiku i poprawić ergonomię
(choćby schowek przed pasażerem to jakiś żart:P) i wywalić błyszczący plastik z panelu centralnego...

Co do cen... 10k od cen europejskich można odejmować spokojnie bowiem Renault peersonalizuje tak ceny jak i wyposażenie pod kątem kraju docelowego i to niekoniecznie na minus dla polskich klientów.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Funmark » 19 cze 2016, o 21:23

WinFS napisał(a):Po liftingu spodziewałem się konkretniejszych zmian przyznam szczerze (coś w stylu clio 2 ph1->ph2) ale to tylko świetnie pokazuje jak dobrym projektem była pierwsza faza CLIO IV, że pomimo upływu czasu nie mieli specjalnie czego zmienić.. jedynie wnętrze przydałoby się trochę odchudzić z plastiku i poprawić ergonomię
(choćby schowek przed pasażerem to jakiś żart:P) i wywalić błyszczący plastik z panelu centralnego...

Co do cen... 10k od cen europejskich można odejmować spokojnie bowiem Renault peersonalizuje tak ceny jak i wyposażenie pod kątem kraju docelowego i to niekoniecznie na minus dla polskich klientów.

Przynajmniej zmiany są minimalne i zgadzam się z kolegą w 100 % , nic nie popsuto tak jak to zrobiono np. z Kią Sportage po lifcie .Błyszczący plastik mi nie przeszkadza . Lampy Ledy zintegrowane są mi nie potrzebne , wolę wymienić żarówkę . Lampy do jazdy dziennej, oddzielnie uważam za lepszy i bardziej trafiony pomysł . Jak ktoś nie zna Clio 4 to nie zauważy od razu z odległosci różnicy . Lepsze głośniki , i Navi też mi nie są potrzebne , bo to co jest działa dobrze .Jestem jedynie zszokowany że oferowany jest dalej silnik 1.2 16 V 75 KM , a miał być taki zły . Czyżby Francuzi byli w stanie dostosować go do EURO 6. :think: . Pozdrawiam

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez TURBO » 20 cze 2016, o 16:38

A v e ! BatMan!
W sumie także wolałbym, żeby sport wyglądał tak ...

Obrazek

Już zacząłbym zbierać kasę :)
Pozdrawiam TURBO
=======
Clio 2ph2 1.2 D7F Authentique + (granat)
Clio 3ph2 1.5 K9K Alize (beżowy)
KRC #11
Obrazek
TURBO

Zasłużony
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 20 cze 2016, o 19:03

Ciekawe czy pozbyli sie wszystkich fabrycznych nie doróbek jak tak to na wersja po lifcie będzie naprawę fajna.
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez BatManClio » 20 cze 2016, o 19:17

Ave TURBO!
No to ma być wersja V6, ja na razie cieszę sie moim poza dramatycznym lusterkiem wstecznym wewnętrznym;)

Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez BatManClio » 20 cze 2016, o 19:22

Funmark napisał(a):
WinFS napisał(a):Po liftingu spodziewałem się konkretniejszych zmian przyznam szczerze (coś w stylu clio 2 ph1->ph2) ale to tylko świetnie pokazuje jak dobrym projektem była pierwsza faza CLIO IV, że pomimo upływu czasu nie mieli specjalnie czego zmienić.. jedynie wnętrze przydałoby się trochę odchudzić z plastiku i poprawić ergonomię

Przynajmniej zmiany są minimalne i zgadzam się z kolegą w 100 % , nic nie popsuto tak jak to zrobiono np. z Kią Sportage po lifcie .Błyszczący plastik mi nie przeszkadza . Lampy Ledy zintegrowane są mi nie potrzebne , wolę wymienić żarówkę . Lampy do jazdy dziennej, oddzielnie uważam za lepszy i bardziej trafiony pomysł . Jak ktoś nie zna Clio 4 to nie zauważy od razu z odległosci różnicy . Lepsze głośniki , i Navi też mi nie są potrzebne , bo to co jest działa dobrze .Jestem jedynie zszokowany że oferowany jest dalej silnik 1.2 16 V 75 KM , a miał być taki zły . Czyżby Francuzi byli w stanie dostosować go do EURO 6. :think: . Pozdrawiam

Led'y dają zdecydowanie lepsze światło, więc nie ma co porównywać i pobierają mniej prądu ;) jak ktoś się nie zna to żadnego liftingu w żadnym samochodzie nie pozna ;) a i z rozróżnieniem marek ma problem. Głośniki i Navi szału nie robią na tle innych marek, a przecież chodzi o lepszą sprzedaż i większe zyski dla firmy, dlatego trzeba iść z duchem czasu i być konkurencyjnym. A silniczek jak widać się sprawdza, tak jak niby ten zły K9K ;)

Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez BatManClio » 20 cze 2016, o 19:25

Duster napisał(a):Zmiany idą w dobrym kierunku. Mogliby jeszcze lakierów fortepianowych i bębnów z tyłu się pozbyć. Cena Initiale Paris wychodzi koło 80 tys - mało konkurencyjna w stosunku do nieźle doposażonej Meganki.

Z initiale paris to tylko chciałbym lusterko fotochromatyczne, a nie to z fiata 125p. Jak na razie nikt mi nie jest w stanie go sprzedać w PL - napisałem do renault.pl zobaczymy co odpiszą;)

Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez TURBO » 20 cze 2016, o 20:09

A v e ! BatMan!
Siedziałem w Clio 4 ph 1 i zwróciłem uwagę na absolutny brak możliwości oceny tego co dzieje się za tylnym zderzakiem ze względu na wielkość tylnego okna.
Niestety nie zwróciłem uwagi na samo lusterko - rzeczywiście jest tak dramatycznie ?

U Ciebie to raczej cieszyłbym się z mocy tylko ten automat :) Poza tym Twój myślę, że może jeździć za 8l/100 km, a "lanos" niestety średnio wypadał pod 20'cia.
Ty masz lepiej - przy wsiadaniu nie zamykasz oczu (żeby nie widzieć tuningowanego Lanos'a) i dopiero jak jedziesz to jest radocha :) Ty masz to w pełnym zakresie!
Pozdrawiam TURBO
=======
Clio 2ph2 1.2 D7F Authentique + (granat)
Clio 3ph2 1.5 K9K Alize (beżowy)
KRC #11
Obrazek
TURBO

Zasłużony
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez soccerchicka » 20 cze 2016, o 20:15

To lusterko wygląda jak z aliexpress ;)

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez WinFS » 22 cze 2016, o 00:50

BatManClio napisał(a):Z initiale paris to tylko chciałbym lusterko fotochromatyczne, a nie to z fiata 125p. Jak na razie nikt mi nie jest w stanie go sprzedać w PL - napisałem do renault.pl zobaczymy co odpiszą;)

lusterko wewnętrzne fotochromatyczne trafiło też do clio4 w wersji limited więc może w ten sposób uda ci się dostać je...

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez BatManClio » 22 cze 2016, o 07:51

O tego nie wiedziałem-dziękuję za info:)

Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez rob0007 » 25 cze 2016, o 08:16

Może ktoś wpadnie na pomysł i poprawi uszczelki w drzwiach aby nie gwizdały i nie przeciekały na myjni.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Amazaque » 26 cze 2016, o 18:01

rob0007 napisał(a):Może ktoś wpadnie na pomysł i poprawi uszczelki w drzwiach aby nie gwizdały i nie przeciekały na myjni.

U mnie nie gwiżdżą i nie przeciekają :mrgreen: , widać poprawili już w 2013 roku :clap: :lol: .

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez BatManClio » 26 cze 2016, o 20:41

Zależy jak mocno się i gdzie przyłoży lancę;) Fakt, w Lagunie z 2009 roku nie przelatywała przez uszczelki tak woda, ale ona miała je podwójne..

Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Następna strona

Powrót do Forum Ogólne