UWAGA UWAGA UWAGA - TREFNE Clio

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy
Przesunięty przez: Szybki

Re: UWAGA UWAGA UWAGA - TREFNE Clio

Postprzez lkrencik » 31 paź 2011, o 16:59

jezeli wartosc pojazdu przekracza 11000 to taki zapis mozna sobie włożyć w... między bajki
lkrencik

Pokaż profil

Postprzez robson » 1 lis 2011, o 00:02

lkrencik, możesz rozwinąć skrót myślowy :?:

Bardzo Zaawansowany
Majsterkowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez wagnerosss » 1 lis 2011, o 00:45

Z tego co wyczytałem można śmiało twierdzić, że Clio z tak bogatą przeszłością wypadkową nie jest warte tych pieniędzy, które by chciał otrzymać obecny właściciel. Przynajmniej tak wnioskuję po wypowiedzi lkrencik.
wagnerosss

Pokaż profil

Postprzez lkrencik » 1 lis 2011, o 10:48

Zapis o tym że stan pojazdu jest znany jest ważny tylko na papierze

sytuacja z życia - kumpel kupil ducati s4rs za 35000pln, miał taki zapis w umowie, okazało sie po 3 miesiącach że rama była spawana. Zwrócił sie do gościa o zwrot pieniedzy za moto plus poniesione koszty (serwis, sprzegło, oleje itp). Oczywiście gość zaniósł się śmiechem i odmówił.
Paweł zgłosił na policji oszustwo... prokurator uznał że miało to znamiona przestępstwa, facet został prewencyjnie zatrzymany na 3 miesiące, sąd uznał że pomimo zapisu w umowie, Paweł został oszukany. Nakazał zwrot pieniędzy wraz z odsetkami, plus facet dostał wyrok w zawiedszeniu
lkrencik

Pokaż profil

Postprzez lkrencik » 1 lis 2011, o 10:53

wagnerosss napisał(a):Z tego co wyczytałem można śmiało twierdzić, że Clio z tak bogatą przeszłością wypadkową nie jest warte tych pieniędzy, które by chciał otrzymać obecny właściciel. Przynajmniej tak wnioskuję po wypowiedzi lkrencik.

Coby nie było, nie jestem przeciwnikiem kupowaniku samochodów z przeszłością wypadkową, o ile nie jest ona ukrywana, a smochod jest naprawiony zgodnie ze sztuką.
Wczoraj zadatkowałem samochod dla tesciowej - suzukę sx4 ze stanów. na moje pytanie co było uszkodzone, facet bez zająknięcia powiedział:
- prawy naroznik
- lampa
- zderzak
- blotnik
- poduszka kierowcy

miernik pokazał że tylko tam było coś robione
komputer pokazał że wszystko sprawne
brat który jest likwidatorem szkód w ubezpieczalni obejrzał i stwierdził że wszystko co było trzeba wymienic jest wymienione i warto brac auto

tak wiec nie kazdy powypadek jest szrotem

To clio jest SZROTEM i nie nalezy brac go pod uwagę
lkrencik

Pokaż profil

Poprzednia strona

Powrót do Forum Ogólne