organic napisał(a):Co do tych opon to ogólnie spodziewałem się lepszych właściwości. Pomijając to o czym już tu pisałem to teoretycznie te opony powinny mieć bardzo dobre właściwości na mokrych nawierzchniach, a prawda jest taka że przy lekko mokrej jezdni dynamiczny start nawet na niewielkim wzniesieniu skutkuje zerwaniem przyczepności, co mnie okropnie irytuje.
Nie wiem co masz na tym Clio i ile masz powietrza , ale ja w Voyagerze mam Uniroyal RainSport 1 , tak jak pisałem dają radę nawet na wczesnym śniegu przy temperaturze nawierzchni do -1 , -2`C. Na deszczu trzymają się normalnie , nie jedne duże droższe opony im nie dorównują

.
Nie słyszałem złych opinii o tej gumie , co niektórzy aby narzekają, że ciut przy miękkie i szybko je zjada, ale jak chce się mieć przyczepność to opona nie może być twarda.
Na Voyku mają powiedzmy z 60tys.km no to zostało spokojnie powyżej połowy. Myślę , że dociągnął do 100tys.km i jak będą miały ze 3mm to wtedy pójdą w śmietnik , albo na allegro, bo co niektórzy na takich to jeszcze dwa sezony robią hehehe , a potem mówią że opony gówniane bo śliskie
(nie piję tutaj do Ciebie

) Ja wiem po sobie, że jaka opona by nie była , jeżeli chodzi o letnie, to poniżej 3mm jej przyczepność spada o jakieś 30-50% , podobnie jak z zimówkami, które się trzyma do 5mm no ryzykanci lub dla wolniejszych 4mm i można je zostawić już na lato do tych 2-3mm