wtl kara napisał(a): nie wiem czy wiesz ale vw miał jako pierwszy wprowadzić na rynek seryjne samochody elekryczne(czyli to czym podniecają się dziś zjadacze sałaty)Okazało się że wspomniany silnik przekroczył oczekiwania pod względem spalania i bezawaryjnośći i Vw wycofał się z projektu stawiająć na jednostkę 1,9!!
Tu akurat Niemcom bym przyznał rację, bo silnik elektryczny jest znacznie mniej ekologiczny od diesla.
Ludzie nie zadają sobie nawet trudu by pomysleć, skąd bierze się prąd do napędu takiego auta. O ekologiczności produkcji, i utylizacji baterii, oraz stratach w sieci, przez które do gniazdka dostaje się tylko część z wyprodukowanej energii też niewiele myślą.
Ale bądźmy EKO!
Sory za OT, ale musiałem wybuchnąć

Ja się nie chcę czepiać, ale trzeba sie pogodzić z tym, ze na forum clio znajdzie się kilka osób, które będzie polecało to właśnie auto.
A Ibiza IV to odgrzewka starego modelu i tyle. Clio 3 to już kolejna generacja samochodów. Ja bym się nie zastanawiał, ale ważna jest wersja - kupując uzywkę trzeba szukać takiej z dobrym wyposażeniem (róznica w cenie praktycznie żadna).