przez sasio » 24 gru 2017, o 09:24
Czyli są dwie opcje :
- albo faktycznie Twoje auto zostało w chwili zamówienia zabrane z placu, i teraz czekają aż z placu jednej z fabryk przyjedzie taka specyfikacja (napisz jaka wersja, kolor itd) , ewentualnie że któryś z dealerów takie auto wypuści do sprzedaży, lub po prostu że takowe auto znajdzie się gdziekolwiek jako dostępne do ściągnięcia, bo dealer widzi tylko oficjalny kanał sprzedaży czyli plac Polska, i place zagraniczne a nie widzi aut pochowanych u dealerów na placach
- jeżeli masz w zamówieniu nr.VIN (ja miałem ale możliwe ze dlatego iż był gotowy na placu), to jeżeli jest takie opóźnienie to albo auto ma defekt typu coś się stało na placu, muszą to naprawić, albo miało szkode przy transporcie (te szkody naprawiane są u docelowego dealera więc jeżeli chcesz to przejdź sie w koło salonu, szczególnie lakierni - ew.lakiernia jest gdzie indziejw ) i poszukaj czy nie stoi takie jak Twoje albo na stosie części do śmieci nie leżą elementy które mogą o tym świadczyć
Dealer też w przypadku wpisania nr VIN zamawia konkretny egzemplarz a nie tylko egzemplarz o danej specyfikacji a ViN poznaje przy odbiorze auta. Dlatego dealerzy biorąc auto po konkretnym nr.VIN z tego co wiem przelewaja kasę do importera, a gdy coś jest nie tak oni sie z tym męczą jako salon, bo nie ma takiej procedury naprawczej która by sie nie dała zrobić, oprócz wiadomo konkretnego dzwona.
Wiem z wiedzy od kolegi co wozi lawetami różne marki w tym Renault że bardzo często zdarzają sie różne obcierki i na każde auto producent ma przewidziane 300 euro na pokrycie napraw związanych z pobytem auta na placu i transportem.
Oczywiscie to nie jest tak ze na 100 aut 90 ma coś do roboty ale 2-3 wymagają ingerencji.
Dziwne jest podejscie dealera, jeżeli coś ukrywa typu konieczność naprawy auta to bedzie kręcił.
Jedyne co możesz zrobić to dobry czujnik,sprawdzić śruby,czy nie widać śladów ale podejdź do tego spokojnie bo sami sie nakręcamy, ale wiem jak to jest - sam musiałem walczyć z salonem - pomimo że zakup nowego auta powinien być bezproblemowy, ale podobno zawsze coś musi być nie tak, a dowiadujemy się o tym gdy jesteśmy dociekliwi.
Sprawdź czy auto ma folie na fotelach (chyba że dostaniesz auto juz po zerowym przegladzie), miernik w dłoń, nie szukaj aż tak dobrego spasowania bo Clio idealnie spasowane nie jest, i jeżeli chcesz wziąć kogoś będącego lakiernikiem to niech ocenia chłodno, bo dla nich każde auto jest bite, spawane z 20 i gniecione lorą.
Renault Clio IV Grandtour 2017
1.2 D4F Limited+++
Czerwony Flamme