CLIO 5 ?!

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Re: CLIO 5 ?!

Postprzez Natan » 4 kwi 2018, o 21:03

mamiroma1970 napisał(a):
mayn napisał(a):Clio V generacji pojawi się prawdopodobnie w 2019 roku (standardowy cykl życia Clio to ~7 lat :) ). Zdjęciami nie ma się co sugerować, nawet 2 miesiące przed oficjalną premierą Clio V w 2019 roku. Pamiętam w 2015 roku w sierpniu publikowane były przedziwne ujęcia Megana IV, dopiero we wrześniu kilka tygodni przed targami we Frankfurcie Renault oficjalnie zaprezentowało Megane IV.... i było zupełnie inne niż to co różne media publikowały wcześniej....

Tych nowych aut to żywotność 4 lata.... no 5-6 jak serwisowany w autoryzowanym serwisie.

A Ja czekam na jakąś hybrydę :D

A hybrydy to stare,niezawodne i trwałe samochody :?: .Więcej mają "upstrzone" niż spalinowe.To samo co spalinowe + dodatkowa elektryka z osprzętem.

Bardzo Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez SebaLBN » 4 kwi 2018, o 21:34

Sasio ja mam doświetlanie zakretow

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez noclif » 5 kwi 2018, o 23:05

Przypomina trochę i20 na ten moment...

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez SebaLBN » 13 kwi 2018, o 10:58

Tak tylko w odpowiedzi na posta kolegi Duster ktory podawal rozne wartosci dla silnika 1,2 tce 120 Km to jesli chodzi o 1,2 tce edc po lifcie to nie wiem jaka jest predkosc maksymalna ale mysle że do licznikowych 206 km/h dałby rade czyli wg gps do 202 km/h.Dzisiaj bylem w trasie i mam taki w miare dlugi prosty odcinek i przyspieszylem od 140 do 202km/h.I jeszce cos by poszedl.
Załączniki
20180413_104141.jpg

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Natan » 13 kwi 2018, o 12:08

SebaLBN :?:
Ty już tak się nie chwal.Ja swoim dci leciałem prawie 300 km/h,a może i więcej na wąskiej drodze.Bardzo gęsto drzewa były posadzone.Normalnie oczopląsu można było dostać :lol: .

Bardzo Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez SebaLBN » 13 kwi 2018, o 12:20

to jest tylko w celach informacyjnych

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Natan » 13 kwi 2018, o 12:37

To był żart Seba.Nie załapałeś.Chodzi mi o to z tymi drzewami,że jak są gęsto posadzone przy wąskiej drodze to efekt prędkości się mocno potęguje...

Bardzo Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez a_fly » 15 kwi 2018, o 07:29

Jak Volkswagena nie lubię (i wszystko co VAG), to jednak nowe Polo wymiata, sporo namiesza na rynku, aby nowe Clio było w stanie zrobić lepsze wrażenie, poprzeczka jest baaardzo wysoko.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez zarembaz » 15 kwi 2018, o 07:33

Seba kamikadze dwie paki w clio i jeszcze zdjęcia pstryka :)

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Tctomasz » 15 kwi 2018, o 08:26

Do potencjalnych rozwaźań nad wyglądem clio V dorzucam kolejne fotki z internetu...ciekawe jak będzie wyglądać finalnie :-)
Załączniki
2019-Renault-Clio-V-1.jpg
biky0kfbtu71.jpg

Średnio Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez pawlos123 » 15 kwi 2018, o 11:49

To mi się podoba. :) Byłoby to najładniejsze Clio do tej pory.

Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Natan » 15 kwi 2018, o 11:56

Pojęcie względne pawlos123.A może czwórka już lekko znudzona :?: .Nowe wcale nie musi oznaczać "ładniejsze".

Bardzo Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Tctomasz » 15 kwi 2018, o 13:37

pawlos123 napisał(a):To mi się podoba. :) Byłoby to najładniejsze Clio do tej pory.

Może z powrotem wróci tapicerka na drzwi bo to co się dzieje w clio IV przypomina dostawczaka ;-)...wiem, że to jest praktyczne rozwiązanie bo się nie ma co brudzić ale estetycznie czuć biedę trochę...a przecież auto tanie nie jest. I jakieś dodatkowe oświetlenie kabiny może...jedna mała lampka z przodu to trochę mało... Ostatnia rzecz, której nie umiem zrozumieć to brak normalnego wskaźnika temperatury silnika...przecież w clio III było dobrze ;-). Osobiscie mam duży sentyment do clio i pewnie znowu następne autko to będzie clio V, tylko żeby nie było tak plastikowe...

Średnio Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez SebaLBN » 15 kwi 2018, o 14:12

Ja tam czekam na clio 5 i mam nadzieje ze bedzie wersja kombi.Mam nadzieje że bedzie polaczenie 1.3 tce 140 lub chociaż 115 z edc.Jak poprawia aerodynamike i szumy to bedzie czolowka segmentu.Clio IV po lifcie nie jest zle tylko szumy są troche za duze.Na moje potzreby nie potzreba mi wiekszej kabiny ale musi być kombi.A zdjecie roil pasazer z tylu.Ja rece na kierownicy zawsze powyzej 100km/h

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Tctomasz » 15 kwi 2018, o 14:22

SebaLBN napisał(a):Ja tam czekam na clio 5 i mam nadzieje ze bedzie wersja kombi.Mam nadzieje że bedzie polaczenie 1.3 tce 140 lub chociaż 115 z edc.Jak poprawia aerodynamike i szumy to bedzie czolowka segmentu.Clio IV po lifcie nie jest zle tylko szumy są troche za duze.Na moje potzreby nie potzreba mi wiekszej kabiny ale musi być kombi.A zdjecie roil pasazer z tylu.Ja rece na kierownicy zawsze powyzej 100km/h

Podzielam pogląd co do silników...i wiadomo, że zdjęcie robił pasażer ;-)

Średnio Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez WinFS » 15 kwi 2018, o 20:25

Tctomasz napisał(a):Do potencjalnych rozwaźań nad wyglądem clio V dorzucam kolejne fotki z internetu

trochę małe szanse na coś takiego bo za bardzo przypomina Megane 4 ze sporymi naleciałościami designu Opla Astry obecnej generacji a przynajmniej póki co, choć wszystkie modele mają spójny styl w gamie Renault, to się od siebie wyróżniają tak, że nie da się pomylić ich ze sobą a to wygląda jak pomniejszone MeganeIV zmieszane z koncepcją Astry V... nie mówię, że źle, ale za mało "francuskie" to jest jakieś takie ;D

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Natan » 15 kwi 2018, o 20:32

WinFS, ?

Wyjąłeś mi to z ust.

Bardzo Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Duster » 19 kwi 2018, o 19:19

SebaLBN napisał(a):Tak tylko w odpowiedzi na posta kolegi Duster ktory podawal rozne wartosci dla silnika 1,2 tce 120 Km to jesli chodzi o 1,2 tce edc po lifcie to nie wiem jaka jest predkosc maksymalna ale mysle że do licznikowych 206 km/h dałby rade czyli wg gps do 202 km/h.Dzisiaj bylem w trasie i mam taki w miare dlugi prosty odcinek i przyspieszylem od 140 do 202km/h.I jeszce cos by poszedl.

Z prędkością maksymalną to jest tak, że dostanies lekki wiatr z tyłu i jedziesz więcej, lekki czołowy i mniej. Nachylenie nawierzchni, błąd licznika. Nie podważam wyniku, ale z obserwacji wyników rzeczywistych (generalnie, nie tylko w Renault) w stosunku do licznikowych przy 200km/h błąd jest zdecydwoanie większy niż 4km/h. Reanult przeważnie przy 100 km/h licznikowych ma rzeczywiste 96-97km/h, im większa prędkość tym większy błąd. Niektóre starsze samochody potrafią mieć przy 200km/h (licznikowych) 175-180km/h rzeczywiste. Genearalnie zawyżanie prędkości przez liczniki regulują przepisy Unijne http://dailydriver.pl/porady/technika/d ... -predkosc/

Czasem dochodzi kwetia kół + przekłamanie licznika i na przykładzie Alfy 159 - GPS 200, licznikowe 230. http://www.forum.alfaholicy.org/159_bre ... dkosc.html
Były właściciel Clio III Grandtour 20th

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez dezerter » 29 wrz 2018, o 11:19

już nie cały tydzień i dowiemy sie jak 5 wygląda :D
moją obecność na forum sponsoruje IRENA

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez jonasz » 3 paź 2018, o 18:42

No to nie dowiemy się... Premiera Clio V ma być przed końcem roku.
Były Clio 3ph1 3d 1.2 Tce Rip Curl, Clio 4ph2 1.2 Tce Limited, jest KIA Ceed 3 1.4 T-Gdi

Początkujący

Pokaż profil

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum Ogólne