Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Anna Maria | ||

wirtuoz6 napisał(a):mieście 6,5
Anna Maria | ||

marco6611 napisał(a):1.5 DCi pije do 4 litrów w trasie i 5 w mieście

heniusroda napisał(a):marco6611 napisał(a):1.5 DCi pije do 4 litrów w trasie i 5 w mieście
W to mi się trochę wierzyć nie chce. Służbobowo jeżdżę takim dci i wychodzi więcej. Jakiś litr więcej. Niby niewiele, ale jednak.
Co do trasy - do autora. I tak nie ma tragedii, to nie tico. Zależności jest wiele. Jak jeździłem służbową Corsą C 1.2TP, to mnie paliła około 8 gazu, a patrolowym 9-10. Moja stara Corsa B w trasie (90-100 max) potrafiła spalić (od pełnego baku do pełnego) 4,4 litra, a są ludzie co się skarzą, że takie same palą 5-6. Z tego co pamiętam moja pierwsza Renia z 92r 8V paliła podobnie, a obecna 1.2 16V 75km jest w fazie testów. Póki co wydaje mi się, że bez klimy pociąga ponad 6 (niewielkie miasto, raczej krótkie odcinki, często na ssaniu), ale do spalania coRsiarki z 1.0 nie ma co porównywać... za to komfort itd
Jeśli to Cię bardzo nurtuje, jak pisał ktoś wyżej - sprawdzenie filtra powietrza nic Cię nie kosztuje. Może pora wymienić świece? Nic innego nie przychodzi mi do głowy. Pytanie jeszcze jak ciężkie nosisz buty

Klubowicz | ||
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość