Clio Grandtour 2013

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Clio Grandtour 2013

Postprzez marcin_sh » 31 mar 2015, o 12:11

Witam,

Zauważyłem że sporo dealerów ma w ofercie Clio Grandtour 2013 z przebiegami 40-50 kkm. Dwa z takich oglądałem i na zajechane nie wyglądały Jeden z dealerów przyznał że to po wypożyczalni, jeśli były jakies przygody to pokazują, jest pełna historia. Inny opowiadał ze to z najmu długoterminowego i pracownicy salonów nimi jeźdzli więć praktycznie jeden kierowca. Wszystkie one pochodzą od Renault Polska i importer dzieli je podobno po wszystkich dealerach do sprzedania.

Czy ktoś może mi coś więcej o takich autach napisać? Warto się nimi interesować?

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Gabr2010 » 2 kwi 2015, o 15:34

Taki samochód właśnie nabyłem, ale roczny, Przebieg 3oooo i po takim przeglądzie. Mój egzemplarz wymagał bacznej obserwacji i napraw w ramach gwarancji. W wypożyczalni prawdopodobnie nikt nie przejmował się charakterystycznymi dla tego modelu wadami. Na szczęście rok gwarancji jaki mi pozostał pozwolił te niedomagania usunąć. Poza tym ,wszystko się zgadzało. Ogólnie po paru miesiącach odwiedzania serwisu jestem zadowolony. Za samochód wart ponad 52 tys zapłaciłem 39 i praktycznie poza drobnymi szczegółami wygląda jak nowy.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez schuttenbach » 6 kwi 2015, o 09:01

W 2012 roku kupiłem w takiej akcji Clio Grantour 1.5 dCi 75 km z 2011 roku z przebiegiem 20 tys.km za 37,5 tys zł. Jako pierwszy użytkownik w dowodzie wpisane było "Orbis Polska", czyli wersja o wypożyczalni jest jak najbardziej prawdopodobna. Ale śmieszne było to, że objechałem wszystkich dilerów w okolicy (a trochę ich na Górnym Sląsku jest) i w każdym podawali inną wersję pochodzenia auta.
Przez dwa lata eksploatacji przejechałem 55 tys. km i nie zauważyłem jakiś większych usterek. Do wymiany była chłodnica klimy, bo skorodowała (ale podobno TTTM).

Moim zdaniem warto się tym interesować, ale trzeba dobrze obejrzeć auta i być wybrednym. Np. u jednego dilera auto miało trzy opony jednakowe, a jedna była z innego kompletu. Sprzedawca nie wiedział czemu, a rozwalił mnie tekstem - "...no wie Pan, ale kupuje Pan używane auto, takie rzeczy się zdarzają..."

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez odyniecc » 6 kwi 2015, o 20:03

Znana historia auta to jest coś ważnego i faktycznie czasami lepiej poczekać i kupić coś pewnego, mniej przywiązując uwagę do ceny.

Początkujący

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne