renault clio 2 przeciekanie z boku

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

renault clio 2 przeciekanie z boku

Postprzez jusi75 » 3 sty 2018, o 23:01

Witam serdecznie,
Jestem nowa na forum i mam pytanie.Od paru dni jestem właścicielką renault clio, ale mam problem z przeciekaniem na wysokości nad kołem z prawej strony z tyłu. Nie wygląda, aby przeciekała uszczelka przy klapie bagażnika, czy nie domykały się drzwi. Samochód jeszcze nie jeżdżący, bo nie zarejestrowany więc pod spodem też nie cieknie. Stał na parkingu i w środku pojawiła się woda po deszczu, która ściekła pod materiałem w bagażniku do miejsca gdzie znajduję się koło zapasowe. Ta jak mówię nie cieknie z góry od klapy, ani z dołu, czy ktoś z was miał taki przypadek, jeśli tak będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam :)

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Duchu » 4 sty 2018, o 00:00

Może z pod anteny cieknie?
CLIO 1,8 16V GRAND PRIX NR 365 96;
CLIO 2.0 8V SWAP z LAGUNY 95;

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia
Spotowicz

Pokaż profil

Postprzez Fachowiec » 4 sty 2018, o 06:48

Sprawdź sobie lampy, tam lubi czasami puścić wódę. Ja jak miałem Clio 2 to mi woda dostawała się przez łączenie między dachem a bokiem auta, miałem tam maleńka dziurkę, to tam gdzie jest taki mały rowek.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Bogdan61 » 4 sty 2018, o 11:23

Fachowiec napisał(a):Sprawdź sobie lampy, tam lubi czasami puścić wódę.

Może uszczelka tylnej lampy przepuszcza wodę.
# 103
Obrazek

Ekspert
Klubowicz
Majsterkowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez brejq » 4 sty 2018, o 21:21

Na słupku są takie plastikowe odboje od klapy. Często w clio 2 cieknie właśnie tam, choć nie widać na pierwszy rzut oka.
Było: Łada Oka 0.7l; Clio 2 ph1 1.2 8v; Megane Coupe 2.0 8v
Jest: Clio 2 ph1 2.0 16v | Clio 2 ph1 1.4 8v

Obrazek
Kondory nie lubią gazowanego

Zlotowicz
Zasłużony
Klubowicz
Lider
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez jusi75 » 4 sty 2018, o 21:24

Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam :D