Renault Clio IV - Limited, czy warto

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Renault Clio IV - Limited, czy warto

Postprzez puchus » 18 lis 2018, o 14:35

Siemanko Panowie, otoz mam pytanko, samochód już wybrany i padło na Clio IV Hatchback 90 TCE, i pytanko do was otóz dostałem oferte z jednego z Dealerów Renault oferte na nowe Clio w wersji Limited za 51 000 zł z oponami zimowymi, radiem z nawi, alu felgami 16, automatyczna klimą i pytanie do was czy to dobra cena waszym zdaniem, bo od około 2 miesięcy oglądam ten model na różnych serwisach typu otomoto, allegro gdzie w podobnej wersji z tym silnikiem i rocznikiem 2016/2017 kosztuja 39-44 tysiące i tak sie bije z myślami czy szukać używanego czy skorzystać z wyprzedaży rocznika i wybrać nowy samochód.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez WinFS » 18 lis 2018, o 17:29

Jak na elementy wyposażenia (klima automat podbija cenę w Clio)cena całkiem ok. Lakier metalik w cenie? Pamiętaj, że co nowe to nowe.
Dopytaj się tylko czy jest Handsfree i pakiet z impulsowym otwieraniem szyby kierowcy - jeśli jest to śmiało bym brał.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez jawa53 » 18 lis 2018, o 17:38

Witam, ja zawsze kupuje samochody z salonu choć mam świadomość że po roku ich wartość spada o min 20%. Przy kupowaniu rocznego samochodu miałbym wątpliwość dlaczego poprzedni właściciel go sprzedaje ?? Czy aby z tym samochodem wszytko jest OK ??

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez sasio » 18 lis 2018, o 18:20

WinFS napisał(a):Jak na elementy wyposażenia (klima automat podbija cenę w Clio)cena całkiem ok. Lakier metalik w cenie? Pamiętaj, że co nowe to nowe.
Dopytaj się tylko czy jest Handsfree i pakiet z impulsowym otwieraniem szyby kierowcy - jeśli jest to śmiało bym brał.

Klima automatyczna, HF i impulsowy jest dopiero od Limited Plus
Renault Clio IV Grandtour 2017
1.2 D4F Limited+++

Czerwony Flamme
Moderator

Klubowicz
Moderator

Pokaż profil

Postprzez carbon » 18 lis 2018, o 21:08

puchus napisał(a):Siemanko Panowie, otoz mam pytanko, samochód już wybrany i padło na Clio IV Hatchback 90 TCE, i pytanko do was otóz dostałem oferte z jednego z Dealerów Renault oferte na nowe Clio w wersji Limited za 51 000 zł z oponami zimowymi, radiem z nawi, alu felgami 16, automatyczna klimą i pytanie do was czy to dobra cena waszym zdaniem, bo od około 2 miesięcy oglądam ten model na różnych serwisach typu otomoto, allegro gdzie w podobnej wersji z tym silnikiem i rocznikiem 2016/2017 kosztuja 39-44 tysiące i tak sie bije z myślami czy szukać używanego czy skorzystać z wyprzedaży rocznika i wybrać nowy samochód.

Pozwolę sobie pierwszy raz napisać na tym forum. Ostatnio też musiałem kupić małe miejskie auto.

Fakt, ceny używanych samochodów (1-4 letnich, z polskiego salonu) mnie przeraziły. Więc (tak jak ty) zdecydowałem się na nowy samochód. Warto sobie odpowiedzieć na pytanie czego oczekujesz od auta i jak długo chcesz nim jeździć.

Jak rozmawiałem z dealerami w Pażdzierniku, to 90TCE z wyposażeniem które wymieniasz (Limited plus pakiet klimat 2) proponowali za 54-55k, bez opon zimowych. Analogicznie 75TCE za 52k z lakierem metalik. Więc 51k za 90TCE wydaje się dobrą ceną.

Ja ostatecznie, postawiłem odpuścić wersje limited, i zamówiłem uboższą Winter Edition. W zależności od tego jak bardzo zależy ci na wyposażeniu, to może być opcja do rozważenia bo różnica w cenie jest znaczna.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Bogdan61 » 18 lis 2018, o 22:03

jawa53 napisał(a): Przy kupowaniu rocznego samochodu miałbym wątpliwość dlaczego poprzedni właściciel go sprzedaje ?? Czy aby z tym samochodem wszytko jest OK ??

Część firm bierze nowe auto w leasing na 11-12 miesięcy z deklarowanym przebiegiem (im większy przebieg ma mieć w tym czasie takie auto, tym koszt całkowity jest większy, najczęściej deklarowany przebieg wynosi od 20 do 30 tys. km). Jeśli po tym okresie przebieg będzie większy niż deklarowany, to trzeba dopłacić.
U dealerów różnych marek i firm sprzedających samochody poleasingowe jest sporo ofert sprzedaży aut rocznych z przebiegiem ok. 20 tys. km. Osoby prywatne bardzo rzadko sprzedają roczne pojazdy (i wtedy faktycznie warto się zainteresować, jaki był prawdziwy powód sprzedaży).
# 103
Obrazek

Ekspert
Klubowicz
Majsterkowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez WinFS » 19 lis 2018, o 22:47

sasio, autor pisał, że ma mieć automatyczną klimę stąd moja sugestia by sprawdził czy ma też handsfree i impulsowy przycisk szyby kierowcy

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez sasio » 19 lis 2018, o 23:24

WinFS napisał(a):sasio, autor pisał, że ma mieć automatyczną klimę stąd moja sugestia by sprawdził czy ma też handsfree i impulsowy przycisk szyby kierowcy

Ok, ok, tez się zle zasugerowałem .
Limited + klimat plus i ma automatyczna klima
Renault Clio IV Grandtour 2017
1.2 D4F Limited+++

Czerwony Flamme
Moderator

Klubowicz
Moderator

Pokaż profil

Postprzez mocku » 28 gru 2018, o 16:48

Mam pytanie ile dają kart do odpalenia nowego Clio IV? Tylko 1 czy jak w standardzie "kluczykowym" 2?

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez AWH » 28 gru 2018, o 19:32

Dwie
AWH

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne