puchus napisał(a):Siemanko Panowie, otoz mam pytanko, samochód już wybrany i padło na Clio IV Hatchback 90 TCE, i pytanko do was otóz dostałem oferte z jednego z Dealerów Renault oferte na nowe Clio w wersji Limited za 51 000 zł z oponami zimowymi, radiem z nawi, alu felgami 16, automatyczna klimą i pytanie do was czy to dobra cena waszym zdaniem, bo od około 2 miesięcy oglądam ten model na różnych serwisach typu otomoto, allegro gdzie w podobnej wersji z tym silnikiem i rocznikiem 2016/2017 kosztuja 39-44 tysiące i tak sie bije z myślami czy szukać używanego czy skorzystać z wyprzedaży rocznika i wybrać nowy samochód.
Pozwolę sobie pierwszy raz napisać na tym forum. Ostatnio też musiałem kupić małe miejskie auto.
Fakt, ceny używanych samochodów (1-4 letnich, z polskiego salonu) mnie przeraziły. Więc (tak jak ty) zdecydowałem się na nowy samochód. Warto sobie odpowiedzieć na pytanie czego oczekujesz od auta i jak długo chcesz nim jeździć.
Jak rozmawiałem z dealerami w Pażdzierniku, to 90TCE z wyposażeniem które wymieniasz (Limited plus pakiet klimat 2) proponowali za 54-55k, bez opon zimowych. Analogicznie 75TCE za 52k z lakierem metalik. Więc 51k za 90TCE wydaje się dobrą ceną.
Ja ostatecznie, postawiłem odpuścić wersje limited, i zamówiłem uboższą Winter Edition. W zależności od tego jak bardzo zależy ci na wyposażeniu, to może być opcja do rozważenia bo różnica w cenie jest znaczna.