Wersja silnika

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Wersja silnika

Postprzez wolfheart » 14 kwi 2024, o 16:06

Witam wszystkich. Posiadam Renault Clio 4 FL z 2016r. Ostatnio spotkałem się z wersjami tego modelu i poprzedniej wersji przed liftem i jedno nie daje mi spokoju. Wersja silnika przed liftem to 0.9 tce 90km 66kw o wadze 1084kg i normie spalin euro5. Wersja po lifcie ma już 95km 70kw, wagę 1082kg oraz normę spalin euro 6. W dowodzie oprócz 66kw mam wszystkie dane z wersji poliftowej. Czy błąd w dowodzie, jaki mam silnik? Czemu wszyscy podają 90km skoro inny silnik i inna moc. Może ktoś wyjaśni. Dziękuję.

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez wolfheart » 19 kwi 2024, o 10:03

Czy nikt nic nie wie? Załączam link do porównania wersji przedliftowej i poliftowej. NIe wiem czy to błąd na stronie czy rzeczywiście były wersje silnika z takimi parametrami. Zapraszam do dyskusji.
https://www.ultimatespecs.com/car-compa ... e_vignette

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 19 kwi 2024, o 10:16

wolfheart napisał(a):Czy błąd w dowodzie, jaki mam silnik?

Trzeba rozkodować VIN i to powinno wykazać jaki jest silnik, potem weryfikacja oznaczenia i numeru na silniku w pojeździe. Równie dobrze możesz mieć poliftowe auto z przedliftowym silnikiem mające tylko Euro 5 jak w przedlifcie.

Ekspert

Pokaż profil

Postprzez wolfheart » 19 kwi 2024, o 15:34

W dowodzie wszystko się zgadza poza mocą silnika. Czy w ogóle coś wiadomo o wersji 95KM i 70kw? Jeśli chodzi o vin, to dwa raporty wykupiłem i szczątkowe informacje były . W ASO widzieli pełną specyfikację ale nie mogli mi jej pokazać. Sądzę że mam wersje limited plus. Silnik H4b b408. 2016fl.

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 20 kwi 2024, o 16:42

wolfheart napisał(a):W ASO widzieli pełną specyfikację ale nie mogli mi jej pokazać.

Dziwne, że nie drukują czy tam kopiują plików to wiem ale że nie mogą podać słownie to dziwne.

Ekspert

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne