Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.
Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy
przez wolfheart » 14 kwi 2024, o 16:06
Witam wszystkich. Posiadam Renault Clio 4 FL z 2016r. Ostatnio spotkałem się z wersjami tego modelu i poprzedniej wersji przed liftem i jedno nie daje mi spokoju. Wersja silnika przed liftem to 0.9 tce 90km 66kw o wadze 1084kg i normie spalin euro5. Wersja po lifcie ma już 95km 70kw, wagę 1082kg oraz normę spalin euro 6. W dowodzie oprócz 66kw mam wszystkie dane z wersji poliftowej. Czy błąd w dowodzie, jaki mam silnik? Czemu wszyscy podają 90km skoro inny silnik i inna moc. Może ktoś wyjaśni. Dziękuję.
-
-
- Pokaż profil
-
- Imię: Szymon
- Województwo: świętokrzyskie
- Samochód: nie posiadam
- Rodzaj paliwa: Benzyna
przez wolfheart » 19 kwi 2024, o 10:03
Czy nikt nic nie wie? Załączam link do porównania wersji przedliftowej i poliftowej. NIe wiem czy to błąd na stronie czy rzeczywiście były wersje silnika z takimi parametrami. Zapraszam do dyskusji.
https://www.ultimatespecs.com/car-compa ... e_vignette
-
-
- Pokaż profil
-
przez wojteks » 19 kwi 2024, o 10:16
wolfheart napisał(a):Czy błąd w dowodzie, jaki mam silnik?
Trzeba rozkodować VIN i to powinno wykazać jaki jest silnik, potem weryfikacja oznaczenia i numeru na silniku w pojeździe. Równie dobrze możesz mieć poliftowe auto z przedliftowym silnikiem mające tylko Euro 5 jak w przedlifcie.
-
-
- Pokaż profil
-
- Imię: Wojtek
- Województwo: podkarpackie
- Pojemność silnika (cm3): 2799
- Rodzaj paliwa: Elektryczny
- Moc silnika (kW): 500
- Symbol silnika: K9K
przez wolfheart » 19 kwi 2024, o 15:34
W dowodzie wszystko się zgadza poza mocą silnika. Czy w ogóle coś wiadomo o wersji 95KM i 70kw? Jeśli chodzi o vin, to dwa raporty wykupiłem i szczątkowe informacje były . W ASO widzieli pełną specyfikację ale nie mogli mi jej pokazać. Sądzę że mam wersje limited plus. Silnik H4b b408. 2016fl.
-
-
- Pokaż profil
-
przez wojteks » 20 kwi 2024, o 16:42
wolfheart napisał(a):W ASO widzieli pełną specyfikację ale nie mogli mi jej pokazać.
Dziwne, że nie drukują czy tam kopiują plików to wiem ale że nie mogą podać słownie to dziwne.
-
-
- Pokaż profil
-
- Imię: Wojtek
- Województwo: podkarpackie
- Pojemność silnika (cm3): 2799
- Rodzaj paliwa: Elektryczny
- Moc silnika (kW): 500
- Symbol silnika: K9K
Powrót do Forum Ogólne