akcja serwisowa clio III

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

akcja serwisowa clio III

Postprzez cyra » 12 wrz 2011, o 16:57

witam,

wiecie może o co chodzi w akcji serwisowej clio? miałem dzisiaj telefon z zaproszeniem od miłej pani od dealera renault (data produkcji auta: grudzien 2010, 1,2 16v), co dziwne pani bardzo nalegała na termin najbliższy z możliwych. Samochód ma zostać u nich ok. 2 godz i podobno chodzi o silnik.
cyra

Pokaż profil

Postprzez Pan Bułka » 12 wrz 2011, o 17:18

Bułka – odmiana delikatnego pieczywa, najczęściej pszennego, żytniego lub kukurydzianego, w formie niewielkiej nieco spłaszczonej kulki.Oglądam Top Gear i się nie znam na autach.
Anna Maria

Zasłużony
Zlotowicz
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez sudi » 13 wrz 2011, o 00:06

telefonu nie miałem jeszcze ale widzę, że to tyczy się też silników TCE i ja muszę podjechać na serwis, mój numer VIN widnieje na liście
Live is too short to be boring
Renault Clio :)
Klubowicz

Grupa Wsparcia
Klubowicz
Lider Regionalny
Zlotowicz

Zasłużony

Pokaż profil

Postprzez cyra » 13 wrz 2011, o 06:29

dzięki za info :thumbup:

pozdrawiam
cyra

Pokaż profil

Postprzez makary1978 » 22 wrz 2011, o 14:53

Ja też dzisiaj byłem w serwisie w stwierdzili, że jednak muszą coś tam wymienić, byli bardzo tajemniczy i powiedzieli, że auto trzeba zostawić na cały dzień. Ponadto powiedzieli, że muszą ściągnąć części z Francji i zadzwonią do mnie abym wtedy do nich pojechał. Tych cześci jak widziałem ukradkiem to było przynajmniej trzy. Jestem ciekawy co będą wymieniać. Uważam, że to poważniejsza sprawa nić jakieś sprężynki zaworów głowicy.
makary1978

Pokaż profil

Postprzez jvc » 22 wrz 2011, o 15:39

Panowie a jak to jest skoro mam samochód sprowadzony z zagranicy, to wiadomo że Renault Polska nie wie nic o jego istnieniu w Polsce, to co mam zadzwonić do jakiegoś serwisu i zapytać ? Bo jak rozumiem takie akcje robione są nawet po gwarancji bezpłatnie.
Renault Clio III 2009 , 1.2 TCE 125KM@174Nm chip by heko :)
Ford Mondeo MK5 2016 , 2,0 TDCI 190KM@430Nm chip by heko:)
Citroen Berlingo 1999 , 1.9D tylko 71KM@125NM :(
jvc

Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez lord boss » 22 wrz 2011, o 15:54

może być problem z bezpłatną naprawą.
wiem jak było z akcją serwisową w Citroenach C5 chodziło o jakiś zaworek w serwie.
jak auto było sprowadzone to Citroen Polska nie odpowiada za ten pojazd i naprawa nie jest bezpłatna.
jedyne co to toczenie bojów.
swoją droga mistrzem w tym jest Ford
znajomy kupił Fokę z Niemiec był 2 właścicielem w Polsce i nagle dostaje list od niemieckiego importera z zaproszeniem do kazdego serwisu celem wymiany czegoś tak wadliwego
Profesjonalne kosmetyki do detailingu
Lord nad Lordami

Zlotowicz
Zasłużony
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez jvc » 22 wrz 2011, o 16:35

Jesteśmy w UE więc jeśli gwarancja potrafi obowiązywać w całej Unii to takie rzeczy chyba też
Renault Clio III 2009 , 1.2 TCE 125KM@174Nm chip by heko :)
Ford Mondeo MK5 2016 , 2,0 TDCI 190KM@430Nm chip by heko:)
Citroen Berlingo 1999 , 1.9D tylko 71KM@125NM :(
jvc

Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Shymek » 23 wrz 2011, o 11:09

W przypadku Renault nie ma problemu z realizacją gwarki poza granicami państwa gdzie auto zostało zakupione - musi być tylko serwisowane w ASO (Renault prowadzi ogólno europejska bazę danych aut serwisowanych ;) ). Akcje serwisowe dotyczą też samochodów po gwarancji. Jeśli VIN auta jest na liście UOKiK to Renault naprawi auto bezpłątnie - nie ma prawa żądać za to wynagrodzenia :)
Jedyne w Polsce forum RENAULT SPORT:
www.renault-sport.pl
Zapraszam :)

Średnio Zaawansowany
Lider Regionalny
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Pierr » 23 wrz 2011, o 21:59

Shymek, ma racje. Ale nie martwcie się to nie tyczy tylko Renault. Mamy Nissana Navare i akurat z rodziny pracuje człowiek w salonie. Okazuje się, że zrywają się rozrządy na łańcuchu, bo są za luźne. Nissan nie wzywa klientów na bezpłatną wymianę tylko będzie szedł w zaparte. Dopiero, gdy klient zrobi dobra awanture serwis wykona bezpłatną wymianę... Mówi się, że japońce są niezastąpione, a tak naprawdę to tylko rzecz martwa... Do tej pory w nissanie zrobione: sprzęgło, lakierowanie dachu(zaczynał odchodzić, a samochód od nowości), zawiecha, a teraz coś dzieje się z wałem. Przebieg 110 tys. Pozdrawiam:)

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez cyra » 27 wrz 2011, o 09:43

makary1978 napisał(a):Ja też dzisiaj byłem w serwisie w stwierdzili, że jednak muszą coś tam wymienić, byli bardzo tajemniczy i powiedzieli, że auto trzeba zostawić na cały dzień. Ponadto powiedzieli, że muszą ściągnąć części z Francji i zadzwonią do mnie abym wtedy do nich pojechał. Tych cześci jak widziałem ukradkiem to było przynajmniej trzy. Jestem ciekawy co będą wymieniać. Uważam, że to poważniejsza sprawa nić jakieś sprężynki zaworów głowicy.

no to rzeczywiście nie ciekawie.. mnie obsłużyli w 10 min. Okazało się, że nr głowicy mojego samochodu nie łapie się jednak na akcję serwisową, a wezwali mnie niejako profilaktycznie, bo komputer wytypował.
Co do samej awarii, to koleś mówił o głowicy, że źle były montowane czy coś..
cyra

Pokaż profil

Postprzez makary1978 » 19 lis 2011, o 11:05

Witam byłem na tej akcji serwisowej. Po odbiorze auta wyczuwam drgania na pedale gazu najbardziej pomiędzy 2000-3000 obrotów, ponadto jak na postoju przegazuję mocniej to obroty spadają do około 550 obrotów tak, że aż światła na chwile przygasają. Byłem z tym ponownie w serwisie a oni po ponownym wgraniu programu dotyczącego obrotów stwierdzili, że jest dobrze as nie jest. Co może być tego przyczyną ?
makary1978

Pokaż profil

Postprzez jano_3 » 21 lis 2011, o 20:51

T.Raven napisał(a):Wszyscy prawie przeszli na łańcuchy i okazało się to wielką wtopą

mam w swifcie. Nic sie nie dzieje, nic nie dzwoni chodzi az milo,
Pieniądz i czas to najwięksi terroryści, każdy z nich ogranicza, każdy z nich czyści

Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Majsterkowicz
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez adamov2 » 21 lis 2011, o 21:27

też mam w Swifcie i bardzo się z tego cieszę :)

jano_3 pozdrowienia z KSP ;)
adamov2

Pokaż profil

Postprzez jano_3 » 21 lis 2011, o 21:43

adamov2, a teraz skojarzylem nick kolegi z KSP:D

pozdrawiam kolege. Jak bedziesz mial pytania jakies o dCi to pisz PW, z checia cos podpowiem! Milego uzytkowania forum! Jaki ten swiat maly!
Pieniądz i czas to najwięksi terroryści, każdy z nich ogranicza, każdy z nich czyści

Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Majsterkowicz
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Pan Bułka » 21 lis 2011, o 21:44

ZAMYKAM, Dyskusja nie na temat już jest, jak ktoś coś chce dodać o akcji serwisowej pisać na PW :)
Bułka – odmiana delikatnego pieczywa, najczęściej pszennego, żytniego lub kukurydzianego, w formie niewielkiej nieco spłaszczonej kulki.Oglądam Top Gear i się nie znam na autach.
Anna Maria

Zasłużony
Zlotowicz
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne