Jakie paliwo na shelu (1,5 DCI) ?

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Jakie paliwo na shelu (1,5 DCI) ?

Postprzez tkfox » 30 lip 2011, o 17:52

Witam słysząć to i owo o paliwie do naszych silniczków 1,5 dci postanowiłem przenieść sie na stałe na stacje Shel i teraz pytanie która ropka lepsza bo tankowałem diezel extra ale pan ze stacji powiedział mi że do mojego silnika lepsze bedzie jakies tam v power czy coś zapomnialem nazwy :) powiedział że jest to lepsze paliwko czyściejsze itp. co wy na to lać te niby lepsze i droższe czy zostać przy tym zwyklym diezel extra bo innego nie widziałm.
Prosze nie podpinac i nie dawac żadnych tematow tutaj z forum i nie zamykać bo chodzi mi tylko o stacje shel :) Pozdro.
tkfox

Pokaż profil

Postprzez Pan Bułka » 30 lip 2011, o 17:54

Lać normalnego diesla i raz na jakiś czas tego lepszego.
Bułka – odmiana delikatnego pieczywa, najczęściej pszennego, żytniego lub kukurydzianego, w formie niewielkiej nieco spłaszczonej kulki.Oglądam Top Gear i się nie znam na autach.
Anna Maria

Zasłużony
Zlotowicz
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez rider5 » 30 lip 2011, o 20:34

Temat był poruszany kilka razy. Proszę skorzystać z wyszukiwarki forum.

Zamykam
488, Maloo, R8, F4 Senna

Ekspert
Grupa Wsparcia
Zasłużony

Pokaż profil

Postprzez kubal » 30 lip 2011, o 21:37

Od siebie dodam że w tym temacie jest wszystko wyjaśnione czym są paliwa na stacjach Shell: viewtopic.php?f=8&t=5765

Bardzo Zaawansowany
Zasłużony
Zlotowicz
Lider Regionalny
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne