Renault Avantime

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Re: Renault Avantime

Postprzez cliofun » 7 sie 2011, o 10:49

O bez kitu jak te auto tragicznie wygląda, dyskwalifikacja na starcie i jeszcze za takie pieniądze, never. A cena ceną, mogą i stać sobie za 40 tys, tylko niech im ktoś to kupi.
cliofun

Pokaż profil

Postprzez Cassis » 7 sie 2011, o 11:21

Spoko, coś takiego słyszałem o Radomiu.
Wysoki poziom konwersacji zapewnia - Cassis
Obrazek
Grillman

Zasłużony
Zlotowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Dan » 7 sie 2011, o 11:28

Tez takie opinie slyszalem o regionie...tym razem zamiast przystanku wyszedl avantime :d
Dan

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Kogucik » 7 sie 2011, o 11:30

Od Gniezna mieszkam 100km i mogę powiedzieć, że te przystanki i samochody to nie legenda :) Tak samo Pleszew i okolice ;)

Zaawansowany
Klubowicz
Zasłużony

Pokaż profil

Postprzez Pan Bułka » 7 sie 2011, o 13:41

Cassis, nic takiego tu nie ma miejsca.
Bułka – odmiana delikatnego pieczywa, najczęściej pszennego, żytniego lub kukurydzianego, w formie niewielkiej nieco spłaszczonej kulki.Oglądam Top Gear i się nie znam na autach.
Anna Maria

Zasłużony
Zlotowicz
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Dan » 7 sie 2011, o 14:30

Tak na powaznie to coraz czesciej pojawiaja sie auta ktore nie były rozbite ale byly uszkodzone mechanicznie na zachodzie.Padl silnik ( dCi) lub skrzynia zdechla..... wtedy avantime kosztuje tam okolo 10 000 zł Silnik kupiony po calosci za 4 kola zeta a auto wystawione w polsce za ponad 20....
Jeden z avantimow na allegro mniej wiecej taka silnikowa historie ma ( jak wspominalem-znam niektore egzemplarze)
Dan

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez agentczor » 10 sie 2011, o 18:38

Była nawet bohaterką top gear :D

http://www.youtube.com/watch?v=KUKQqFZvjk8

Mnie się to auto bardzo podoba ale tylko silnik v6 :)
#192 [br] c1ph1 1.4rt -> c1ph1 1.8 16v -> c2ph1 Sport ->c3ph1 1.2 16v ->c4ph1 1.5dci

Średnio Zaawansowany
Zasłużony
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Mayu » 11 sie 2011, o 19:12

Avantime jest mega, na tylę podoba mi się to auto że umieściłem je na wizytówkach mojego taty :P

Chyba nie wniosę nic nowego stwierdzając że mechanicznie to on zbytnio nie odbiega od Espace.
Swojego czasu widywałem jednego prawie codziennie ale srebrny źle wygląda, czerwony/niebieski metalic urywa dupę :D

Co do historii z zachodnimi autami bez silników to ja polecam tą opcję, kopiliśmy tak Espace za 1500 zł po włożeniu silnika za 1000zł auto stało się warte 4500zł
Klubowicz

Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia
Zlotowicz

Zasłużony

Pokaż profil

Postprzez demos » 15 sie 2011, o 12:03

Ja przeszło rok temu byłem napalony na Avantime'a w dCi ale poszukiwania były dość ciężkie a zadbane egzemplarze warte uwagi przewyższały mój budżet. Nie wiem jak jest teraz ale Avantime to na prawdę stylowa i niepowtarzalna Renata dla ludzi którzy cenią sobie komfort, styl i indywidualność a nie tylko niezawodność motorów tdi koncernu VW ...

rider5 napisał(a):Auto trochę kontrowersyjne (pomijam tutaj wygląd)

cliofun napisał(a):O bez kitu jak te auto tragicznie wygląda, dyskwalifikacja na starcie

rider5 napisał(a):i chciałbym poznać opinie kogoś kto miał z nim do czynienia

cliofun napisał(a):mogą i stać sobie za 40 tys, tylko niech im ktoś to kupi.

Powinieneś dostać ostrzeżenie za swojego posta ogólnie nic nie wnoszącego do tematu...
Wesoła Francuska rodzina spod znaku rombu ;) : KRC #23

Renault Clio 2 ph1 1.2 16v - SPRZEDAM!
Renault Koleos 2.0 16v dCi
Mitshubishi Pajero Instyle 3.2 DiD

Średnio Zaawansowany
Lider Regionalny
Zasłużony
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez robson » 21 sie 2011, o 23:02

cliofun napisał(a):O bez kitu jak te auto tragicznie wygląda, dyskwalifikacja na starcie i jeszcze za takie pieniądze, never

Thalia też nie wygląda ładnie a jeździ tego sporo.
Samochód rodzinny ma być funkcjonalny.

Avantime wygląda na duży w środku i ma sporo schowków. Ma płyte podłogową od Espace. Jak dla mnie leszy niż Scenic.
Dla porównania Avantime to ostatnio jechałem Dodge Caravan w automacie. Miejsca na nogi duuuużo, zwłaszcza drugi rząd foteli.

Bardzo Zaawansowany
Majsterkowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Francuz » 30 sie 2011, o 17:00

robson napisał(a):Samochód rodzinny ma być funkcjonalny.

Avantime to nie samochód rodzinny, rodzina dwoma drzwiami wsiadać nie będzie, z założenia jest to samochód biznesowy dla gości mających konkretną kasę i chcących podróżować w komfortowych warunkach
ogólny RESPECT itd...

Zlotowicz
Grupa Wsparcia

Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Dan » 21 wrz 2011, o 19:54

Calkiem niezle pokazane wnetrze Avantima: http://www.youtube.com/watch?v=QaLEYqhYIHw&NR=1
Dan

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez robson » 21 wrz 2011, o 22:57

Pamiętam ten odcinek :)
W tym odcinku podważono sens montowania szerokich opon, na seryjnych auto miało czas 1:42,5 min.
Na szerokich oponach 1:44,6 min
Na szerokich sportowych 1:42,7 min, dopiero po zamontowaniu sportowego zawieszenia 1:38,2 min :D

Długość toru 2,82km

Bardzo Zaawansowany
Majsterkowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Francuz » 4 paź 2011, o 14:40

robson napisał(a):po zamontowaniu sportowego zawieszenia 1:38,2 min :D

to działa w każdym samochodzie tak samo plus dodatkowo spada zużycie paliwa, wzrasta efektywność hamowania i jeszcze parę innych rzeczy
ogólny RESPECT itd...

Zlotowicz
Grupa Wsparcia

Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez wagnerosss » 30 paź 2011, o 13:01

Osobiście nie brałbym tego auta, ze względu na rzadkość występowania. Nie wiem dokładnie jak z częściami do niego (czy są identyczne z innych modeli), ale w razie usterki mozesz mieć problem z naprawieniem poza ASO.
wagnerosss

Pokaż profil

Postprzez robson » 30 paź 2011, o 13:38

ASO bierze części z Intercarsu i foty. Każdy dobry warsztat bierze z intercarsu i foty

Bardzo Zaawansowany
Majsterkowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Dan » 30 paź 2011, o 15:21

wagnerosss, powiedz o jaka czesc chodzi to zaraz znajde ja ;) Uwierz ze ASO w 75 % ma czesci taniej niz handlarze.I tam zaopatruje sie a ceny sprawdzam w swoim dialogysie.
p.s oczywiscie sa elementy bardzo drogie i specyficzne dla avantima ale jest ich bardzo malo.To cena posiadania rzadkiego modelu.( na allegro jest gosc ktory poszalal z cenami i ma drozej uzywki niz ASO nowe )
p.s. 2 utrzymanie avantima kosztuje mnie mniej wiecej tyle co laguny.Uwierz ze zupelnie nie narzekam na koszty.
Dan

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez wagnerosss » 30 paź 2011, o 16:54

Spoko. Dlatego też napisałem, że nie wypowiadam się na temat cen części. ASO może mieć ceny części w normie, ale co zakład to za głupią robociznę lubią łyknąć trochę kasy. Serwisujesz w ASO czy tylko kupujesz części?
wagnerosss

Pokaż profil

Postprzez Dan » 30 paź 2011, o 18:13

Wiesz,kiedys pracowalem w ASO Renault... jestem m.in. mechanikiem. Chocby dlatego nie boje sie avantima.A jesli juz gdzies musze pojechac ( np. zbieznosc) to mowie ze mam espace ;) i zabieram swoje dane ustawcze.
Dan

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez wagnerosss » 31 paź 2011, o 00:13

Pamietaj, ze co innego mechanik, a inaczej zwykly czlowiek. Jak masz na codzien do czynienia z naprawą aut, to dla Ciebie przeszkoda zadna w naprawie usterek, bo znasz to na wylot. To avantime nie jest zblizony do vel satis zamiast do espace?
wagnerosss

Pokaż profil

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum Ogólne