Co można napotkać na drodze.

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Re: Co można napotkać na drodze.

Postprzez cubic » 29 wrz 2011, o 13:32

Ja też miałem ostatnio niemiłą przygodę:

Obrazek

a to sprawca:

Obrazek

Część spadła z jadącego przeciwnym pasem samochodu ciężarowego, niestety nie udało się ustalić co to za pojazd, gdyż skupiłem się na tym, żeby nie wylądować w rowie :roll:
Także można jechać przepisowo i nie na wyścigi a i tak nigdy człowiek nie wie, czy do celu dojedzie.
cubic

Pokaż profil

Postprzez bodowp » 29 wrz 2011, o 15:05

uuuu... ładny kawał metalu :|
Klubowicz

Zasłużony
Zlotowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Master » 1 paź 2011, o 05:48

cubic, to miałeś farta że nie wyrąbałeś gdzieś do fosy :) A taki kawał metalu to mógł wiecej narobić szkód :(
Powodzenia w dalszej jeździe i szerokiej drogi :)
#159#
Klubowicz

Grupa Wsparcia
Zasłużony
Klubowicz
Zlotowicz
Lider Regionalny

Pokaż profil

Postprzez blaz » 2 paź 2011, o 18:26

i wez tu człowieku jezdzij na motocyklu w tym kraju..;)
mi sie wydaje ze koles z ciezarówki powiedziałby ze szukasz frajera bo ktos ci wybił szybe i zebys udowodnił ze to jego.. ciezko by było
blaz

Pokaż profil

Postprzez Francuz » 2 paź 2011, o 18:38

blaz napisał(a):i wez tu człowieku jezdzij na motocyklu w tym kraju..;)
mi sie wydaje ze koles z ciezarówki powiedziałby ze szukasz frajera bo ktos ci wybił szybe i zebys udowodnił ze to jego.. ciezko by było

Dokładnie tak.
Mnie kiedyś kamień spod polskiej ciężarówki we Francji rozbił szybę.
Dogoniłem kolesia, udało się go nakłonić żeby zjechał na bok na parking, jak powiedziałem ocb to kazał mi się walić.
Zgłosiłem sprawę do ubezpieczyciela po powrocie.
Powiedzieli mi, że jeśli mam filmik jak ten kamień leci w moja szybę to będziemy gadać dalej.
Jeśli nie mam to radzą mi proces cywilny z kierowcą.
Reasumując: czarna dooopa
ogólny RESPECT itd...

Zlotowicz
Grupa Wsparcia

Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez blaz » 2 paź 2011, o 19:00

śfinta prawda, wyobrazmy sobie ze jedziemy sobie normalnie kurturarnie i nagle ktos nas zatrzymuje i twierdzi ze spod naszego auta wyleciał kamień i zbił mu szybe.. ja bym nie uwierzył bynajmniej choc nawet mogło tak byc
blaz

Pokaż profil

Postprzez Rudy » 2 paź 2011, o 22:35

no cóż dodam od siebie parę słów jakiś czas temu najechałem na leżący na środku drogi śmietnik. Była noc padał deszcz do zdarzenia doszło na skrzyżowaniu więc skupiłem się na otoczeniu a nie na tym co leży na drodze a dodatkowo nawierzchnia była nieregularna.
Straty - rozwalony zderzak i niedziałające halogeny.
Wezwałem policję i ku mojemu zdziwieniu stwierdzili, że ja tu jestem winnym a nie poszkodowanym gdyż nie zachowałem szczególnej ostrożności przy wjeździe na skrzyżowanie :crazy:

Efekt jest taki, że zostałem skazany wyrokiem sądu na karę nagany i 50 PLN kosztów sądowych na rzecz skarbu państwa...
Było Clio I phase I cleon 1.1 1993r R.I.P.Laguna I phase II 1.9 dTi 1999r Clio II phase II 1.4 16v + LPG 2002r Laguna III ph1 2.0DCI 2009r
Jest Bażant4x4 2021r.Renault 19 cabrio 1.8 16v 1994r.
#54 Obrazek
Tyran Despota

Administrator
Zasłużony
Zlotowicz
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Francuz » 3 paź 2011, o 08:15

Rudy napisał(a):Efekt jest taki, że zostałem skazany

oto Polska właśnie, ale takie tematy są dobre choćby dlatego, żeby nikt nie powtórzył błędów lub niepotrzebnych działań
ogólny RESPECT itd...

Zlotowicz
Grupa Wsparcia

Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez andrew83 » 3 paź 2011, o 09:27

cubic, dobrze że na "kolanach" ci to nie wylądowało...

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez cubic » 3 paź 2011, o 10:26

Szyba wytrzymała tylko dlatego, że element odbił się rykoszetem od maski... Rezultat był taki, że i maska i szyba była do wymiany.
Oczywiście pojawiły się problemy z ubezpieczycielem (mam AC), który za naprawę maski wyliczył kilkadziesiąt złotych :roll:
Nie zrobiłem zdjęć ale uwierzcie, że ciężko było ją jakkolwiek wyklepać.
cubic

Pokaż profil

Postprzez blaz » 4 paź 2011, o 08:31

jakbys odwołał się od wyroku do wyzszej instancji pewnie by cie uniewinnili bo sady rejonowe sa od tego zeby jak najszybciej zamykac proste sprawy w nadziei ze nikt nie bedzie o 50zł chciał sie włoczyc dalej.. wsumie troche racji mi by sie nie chciało ale jakbys sie uparł to prawdopodobnie by cie uniewinnili, to tak jakbys w dziure wpadł na drodze bo nie zachowałes ostrozności, a za to chetnie skazuja drogowców jesli nie dbaja o jezdnię
blaz

Pokaż profil

Postprzez wagnerosss » 30 paź 2011, o 13:08

A co powiedzie na sytuacje niczym z filmu "Oszukać przeznaczenie", gdzie jedziecie za ciężarówką wiozącą długie bale drewna i nagle jedna się odczepia. Jechałem ze znajomym wtedy. Cud, że odbił w prawo i bal tylko otarł o bok auta, a nie wpadł nam do środka...
wagnerosss

Pokaż profil

Poprzednia strona

Powrót do Forum Ogólne