Renault Avantime

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Re: Renault Avantime

Postprzez robson » 31 paź 2011, o 09:28

Vel satis jest na płycie podłogowej Espace IV.
Avantime jest na płycie podłogowej Espace 3

Bardzo Zaawansowany
Majsterkowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Dan » 31 paź 2011, o 17:20

Avantime z velsatisem wspolna ma automatyczna skrzynie ( SU1) i pare przyciskow w kabinie.Moze jeszcze cos znajdzie sie.
Najwiecej technicznie ma z espace III wlasnie.Plyta podlogowa,silniki ,przednie zawieszenie, skrzynia manual (PK6) jako ciekawstka wykorzystywana jest w clio V6 ( oczywiscie inne przelozenia).Elektronika to takze espace.Obrtomierz,zegary,zegarek,sterowanie klima...
sporo jest tez z Laguny II.

p.s. mechanikiem jestem ale nie pracuje w zawodzie.Teraz to biuro :/ a ze pokrecic srubki nadal lubie wiec avan dopieszczany jest.

p.s.2 nadwozie avantima z wyjatkiem maski (stalowej-pewnie homologacja wymagala) jest laminatowo-szklano-aluminiowe. Mam tu na mysli wszystko co widac na zewnatrz czyli korozja jest mu obca tak samo jak espace.
Ostatnio edytowano 25 wrz 2013, o 13:50 przez Dan, łącznie edytowano 1 raz
Dan

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez blaz » 2 lis 2011, o 21:07

mam pytanko widze ze ktos poruszył kwestie wersalki w temacie;p ogladałem i jechałem dzis taka wersalka po lifcie 05r, jak dla mnie kosmos, do tej pory zyłem w przekonaniu ze moja laguna2 jest przestronna i komfortowa...
chyba z welami nie ma wiuekszych problemów? w srodku duzo rzeczy ideantyczne jak mam w lali, panel klimy, el szyb, klamki itp.. a jak wkoncu jest z tym zawiasem? bo z przodu podobno laguna a z tyłu espas? gdzies czytałem ze w zawieszeniu jest jakis system opatentowany przez reno, co to takiego?:) bede wdzieczny za info bo oszalałem na punkcie tego auta;)
blaz

Pokaż profil

Postprzez rider5 » 3 lis 2011, o 22:57

No to utwórz nowy temat i nie offtopuj w tym. To jest temat o Avantime, a nie o wszystkich Renaultach.
488, Maloo, R8, F4 Senna

Ekspert
Grupa Wsparcia
Zasłużony

Pokaż profil

Poprzednia strona

Powrót do Forum Ogólne