Extreme z 2000 r.? Możliwe?

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Extreme z 2000 r.? Możliwe?

Postprzez ClioZagadka » 16 lis 2011, o 18:09

Witam,

Jeżdżę Clio II z 2000 r. Samochód sprowadzany jest z Francji. Wersja silnika 1,9 dTi (1870 cm3), 59 kW. Samochód wyposażony jest w klimę, centralny zamek, elektryczne lusterka, immobilizer, komputer pokładowy, seryjne radio z odtwarzaczem CD (bez zmieniarki), szyby elektryczne (tylko przód). 5 drzwi. Uchwyty do sys. IsoFix, lampka do czytania z ruchoma głowicą
Na listwie bocznej na drzwiach jest napis "extreme". Czytając o tej wersji clio jakoś trudno mi było trafić na informację, że robione je już w 2000 r. (wiem o Clio II fazy II w wersji Extreme od 2002 r. - kolor niebieski metalik).
W związku z tym mam pytanie. Czy mój model to rzeczywiście Extreme? A może wymieniono tylko listwy na drzwiach (auto najprawdopodobniej dostało kiedyś w nadkole)?

Gdyby kolor miał znaczenie lakier jest metaliczny w odcieniu stalowym (pewnie jest na to jakieś określenie...).

Informacja nie jest mi potrzebna do czegoś szczególnego. Po prostu czasem dobrze wiedzieć dokładniej czym się jeździ ;)
ClioZagadka

Pokaż profil

Postprzez Pan Bułka » 16 lis 2011, o 18:11

Najlepiej zrób zdjęcie i wrzuć na forum, wtedy będzie wiadomo jak to dokładnie wygląda :)
Bułka – odmiana delikatnego pieczywa, najczęściej pszennego, żytniego lub kukurydzianego, w formie niewielkiej nieco spłaszczonej kulki.Oglądam Top Gear i się nie znam na autach.
Anna Maria

Zasłużony
Zlotowicz
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez ClioZagadka » 16 lis 2011, o 18:24

Obrazek
ClioZagadka

Pokaż profil

Postprzez Pan Bułka » 16 lis 2011, o 19:46

Gdzie ten napis extreme? Na listwie w drzwiach kierowcy?
Bułka – odmiana delikatnego pieczywa, najczęściej pszennego, żytniego lub kukurydzianego, w formie niewielkiej nieco spłaszczonej kulki.Oglądam Top Gear i się nie znam na autach.
Anna Maria

Zasłużony
Zlotowicz
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez ClioZagadka » 16 lis 2011, o 20:07

Tak, na samym początku listwy na drzwiach kierowcy i pasażera (przednich). Nie mogę teraz zrobić fotki samej listwy, bo auto stoi na parkingu i jest za ciemno :)
ClioZagadka

Pokaż profil

Postprzez Pan Bułka » 16 lis 2011, o 20:21

Anna Maria

Zasłużony
Zlotowicz
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez ClioZagadka » 16 lis 2011, o 21:34

Dziękuję Ci bardzo! Sama nie mogłam się tego doszukać. Cóż, wygląda na to, że znajomość francuskiego mogłaby mi pomóc ;) No i jakoś mi lepiej ze świadomością, że nic nie jest "naciągnięte" ;)

Jeśli to nie będzie zbyt upierdliwe, mam jeszcze jedno pytanie. Wybierając opcje ubezpieczenia OC w necie do wyboru mam zawsze wersję RXE lub RXT - rozumiem, że tak naprawdę nie powinnam wybierać żadnej z nich, bo u mnie jest to Extreme, zgadza się?
ClioZagadka

Pokaż profil

Postprzez Big » 17 lis 2011, o 07:10

Zgadza się. Później, w razie korzystania z polisy, możesz mieć kłopoty.
P.S.
Oczywiście ze Clio II ph I występowało w wersji Extreme. Co prawd anie była ona oferowana na rynku polskim ale wogóle była. Extreme w Polsce było oferowane dopiero od Clio II ph II.
Big

Pokaż profil

Postprzez ClioZagadka » 17 lis 2011, o 08:45

Dziękuję za to wyjaśnienie. Mam nadzieję, że do czasu, kiedy będę musiała wykupić następną polisę nic się nie wydarzy i nie będę miała kłopotów :/ Rzecz w tym, że dostępne formularze elektroniczne nie zawierały innych opcji niż te dwie, a jednak polisy internetowe są dużo tańsze... No nic, będę się tym martwiła jesienią 2012. Jeszcze raz bardzo Wam dziękuję :)
ClioZagadka

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne