Nieuczciwy użytkowik " Kwacha "

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Nieuczciwy użytkowik " Kwacha "

Postprzez Zelu » 14 gru 2011, o 16:22

Z racji tego, iż nadziałem się na interesie z użytkownikiem "Kwacha" chciałbym przestrzec innych aby byli ostrożni .
Sytuacja jest następująca 10 września sprzedałem ww. użytkownikowi głowice od mojego clio, które miało iść na szrot. Warunek był taki, że odeśle mi swoją uszkodzoną żebym bez problemu mógł zezłomować auto. Wątki poboczne myślę, że można pominąć... Od 19 października upominam się o wysłanie do mnie uszkodzonej głowicy, zawsze był jakiś problem z wysłaniem głowicy i słyszałem tylko, że będzie wysłana w środę, piątek czy inny dzień tygodnia. W miedzy czasie musiałem opłacić ubezpieczenie bo nie miałem głowicy i nie mogłem zezłomować samochodu. Wczoraj wkurzony wysłałem wiadomość, żeby "Kwacha" wysłał w końcu tą uszkodzoną głowicę albo oddam mu kasę i niech odeśle mi moją. W odpowiedzi usłyszałem, że może mi sprzedać uszkodzoną głowice za 100zł+30zł wysyłka. miło. Ironia głowica już miała być do mnie wysyłana zgodnie z umową, a tu nagle zmiana planów i kolega może mi ja sprzedać...

Dla potwierdzenia, cała historia rozmów jest w pw

Ostrzegam, przed transakcjami tego typu, nie wiem jak "Kwacha" zachowuje się przypadku innych transakcji, chociaż na przelanie kasy też musiałem trochę czekać.

Na koniec pozwolę sobie zacytować fragment wiadomości od "Kwachy"

...bo obiecałem cos innego, a wyszło zupelnie inaczej
jest mi troche głupio

Mi jest trochę przykro.

Do administracji nie wiem czy umieściłem moje wypociny w dobrym dziale więc proszę o ewenualne przeniesienie.
Zelu

Pokaż profil

Postprzez maniek2587 » 14 gru 2011, o 18:46

Witam. Jak masz wszystkie wiaomości na pw. to do sądu z nim

Pozdrawiam i dzięki za ostrzeżenie
maniek2587

Pokaż profil

Postprzez Termi » 15 gru 2011, o 00:36

Ja od niego kupowałem boczki drzwi i tyłu do c1 3D - nie powiem że obyło się bez komplikacji - ale mam wszystko, takie jak trzeba, tak jak trzeba... w ramach rekompensaty za zwłokę dosłał mi coś, co sobie wybrałem - osobno. Wysyłka wyszła w ogóle w dwóch paczkach, cena za boczki była bardzo niska a jeszcze pomylił się w adresie i dostał zwrot, musiał wysyłać jeszcze raz. W handlu ze mną zamiast zyskać, jest do tyłu 40 zł... Nawet jeśli z pomyłką adresu to była ściema - to i tak za wiele nie zarobił... a ja wszystko mam to co kupiłem. Więc może jakoś się nie dogadaliście albo coś? Może zapomniał że miał Ci wysłać swoją głowicę? Jak się sprzedaje auto na części to ciężko jest zapamiętać każdego, kto co chciał...
Ale nie twierdzę że nie masz racji - tylko wy oboje wiecie jak było naprawdę... Ja tylko piszę, że może poczekałem trochę dłużej ale mam to co kupiłem ;)

Myślę, że sam zainteresowany powinien się wypowiedzieć ;)
Termi

Pokaż profil

Postprzez kwacha » 15 gru 2011, o 16:11

napiszę tylko tyle, że najpierw należy wysłać towar zgodny z opisem, a potem domagać się zwrotu.
zelu jeśli nie wiesz o czym pisze to szkoda, ale zanim głowica poszła na silnik musiała niestety zostać porządnie obrobiona. bo powiększanie kanałów i polerowanie nie polega na demolowaniu ich pilnikiem, bądź cienkim frezem. jeśli nie wiesz o czy mówię mogę pokazać Ci jak się obrabia głowice i jak wyglądaja kanały po powiększeniu o polerowaniu

poza tym planowanie też było wykonane na kolanie, głowica nie była idealnie równa, więc albo ją źle splanowani, albo przy zakładaniu bądź odkręcaniu po postu ją pokrzywiłeś, bo jakoś nie wierzę, że sprzedałeś mi głowicę za 300zl po remoncie, który jak pisałeś kosztował ponad 400zł
no chyba, że jesteś świętym mikołajem

nie wysłanie głowicy do ciebie nie wynikało z niczego innego jak tylko z mojej złośliwości i z tego że aby wszystko było tak jak pisałeś musiałem ponieść dodatkowe koszty związane z dopracowaniem głowicy.

to tyle na ten temat

i nie mów, że nie potrafisz zezłomować auta tylko dlatego, że nie masz głowicy, bo ja właśnie zezłomowałem samą karoserię bez najmniejszych problemów
kwacha

Pokaż profil

Postprzez kwacha » 15 gru 2011, o 16:13

maniek2587 napisał(a):Witam. Jak masz wszystkie wiaomości na pw. to do sądu z nim

Pozdrawiam i dzięki za ostrzeżenie

do sądu to ja mogę iść bo niestety towar był niezgodny z opisem, a jego stan był opłakany
następnym razem takie wypociny proponuje napisać...
domyśl się gdzie
kwacha

Pokaż profil

Postprzez Zelu » 16 gru 2011, o 06:47

To sorry trzeba bylo napisac odrazu ze z moja glowica jest cos nie tak i bys mi ja zwrocil jakos nie bylby to dla mnie problem. W ramach dowodow prosze o zdjecia co z moja glowica bylo zle bo narazie bezpodstawie mnie oczerniacz... To swietnie moze w takim razie pomozesz mi zezlomowac moj samochod?
Zelu

Pokaż profil

Postprzez Grippen » 16 gru 2011, o 08:37

Panowie - proponuję dyskusję prowadzić na pw lub tel - zamykam
Podbeskidzie to nie Śląsk

Zlotowicz
Zasłużony
Grupa Wsparcia
Majsterkowicz

Klubowicz

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne