śnieg pod maską. Jechać czy nie?

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

śnieg pod maską. Jechać czy nie?

Postprzez rk. » 16 lut 2012, o 15:06

witam, ostatnio nieźle napadało i nawiało, akurat stałem w kiepskim miejscu na parkingu i nawiało mi strasznie śniegu pod maskę... Nie wiem co mam zrobić.. myślicie że można jechać? Jeżeli nie to co? czekać aż się to stopi i wyschnie?
wrzucam fotki: http://www.sendspace.com/file/h5oug0
rk.

Pokaż profil

Postprzez Master » 16 lut 2012, o 15:41

fotki wrzuć jako załączniki. wg mnie jeśli śnieg nie jest wewnątrz silnika i nie nasypało sie do baku to pal śmiało i jedź a śnieg sam stopnieje :)
#159#
Klubowicz

Grupa Wsparcia
Zasłużony
Klubowicz
Zlotowicz
Lider Regionalny

Pokaż profil

Postprzez Brooklin » 16 lut 2012, o 15:44

ja kiedyś sie tak wpier.... w zaspę ze jak otwarłem maskę to nie było widać silnika tylko śnieg. Przez 2 miesiące topniał aż na wiosne nie było śladu... Myśle żeby się nie przejmować i ogień
Klub Renault Clio #200

Podróże Kształcą ........ Wykształconych
http://www.ComeOn.pl

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Termi » 16 lut 2012, o 18:20

ludzie traktują silnik karcherem i jadą... więc nie powinieneś się przejmować - jeśli nie masz gołych kabli na wierzchu tylko są starannie w wiązce pochowane to nie powinieneś się przejmować - a śnieg sam się stopi :)
Termi

Pokaż profil

Postprzez ste2010 » 16 lut 2012, o 20:25

To co na fotach to żadna ilość śniegu, pal i jedź przejedziesz kawałek i zniknie. Nie ma co się przejmować 8-)
Kółka w koło kręcą się :P

Średnio Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez rk. » 17 lut 2012, o 00:10

dzięki za odpowiedzi;) odpaliłem auto i po przejechaniu 100km wszytko w porządku:)
rk.

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne