ZMIANA Clio II lift na Clio III

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Re: ZMIANA Clio II lift na Clio III

Postprzez kratylos » 6 kwi 2012, o 09:38

co do jakosci wykonania wnetrza c3 to faktycznie poczatkowo francuzi byli bardzo skąpi - wszystko twarde i czarne każde odstępstwo windowało cene
ale z czasem aby zwiększyć atrakcyjnośc modelu który sie starzeje to co na poczatku tylko było w wersjach topowych szlo niżej

np ja mam c3 alize z 2011 czyli wersja tylko troche powyżej podstawy a mam miękka deske (taki sma material jak w megance :) ), mam obicia foteli tez z lepszego w dodtku materialu lsniace wstawki na desce itp itd

sam bym sie nie przesiadł nigdy do auta większego nawet jak bym mial wiecej kasy na auto to wolał bym doposażyć moje clio o pare opcji i wziąć wyższą wersje wyposażenia. Ja 80% czasu sprdzam w aucie turlając sie po mieście a to jest idealne miejsce dla cliówki (gabaryty auta, zwrotność, wysoka pozycja za kierownicą, auto nie jest szerokie co sie bardzo przydaje na parkingach itp )- zaś moj powiększony bagażnik i nieco silniejszy silnik niz podstawowy używam w weekendy i wakacje tylko...
pozdr
Kratylos

Średnio Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez zarembaz » 6 kwi 2012, o 09:43

jeśli nie musisz się spieszyć z zakupem to poczekaj do czerwca bo bardzo możliwe że C3 trochę spadnie z ceny. W mojej firmie będą się kończyły umowy leasingowe więc większa ilość C3 znajdzie na rynku wtórnym i dzięki temu może być taniej
zarembaz

Pokaż profil

Postprzez mayn » 7 kwi 2012, o 14:41

kratylos napisał(a):co do jakosci wykonania wnetrza c3 to faktycznie poczatkowo francuzi byli bardzo skąpi - wszystko twarde i czarne każde odstępstwo windowało cene

Tak było kupowało się uboga wersję dostawałeś plastikową konsolę (twardą) + zaślepka poduszki pasażera, przednie drzwi bez ukośnych uchwytów do zamykania, licnzik z komputerem w postaci ikonek itp. Bogatsze wersje miały konsolę miękką bez zaślepki poduszki, uchwyty ukośne do zamykania drzwi, lewarek z wykończeniem alu podobnym, licznik z komputerem i komendami, klamki srebrzone - zupełnie inne wnętrze.

zarembaz napisał(a):jeśli nie musisz się spieszyć z zakupem to poczekaj do czerwca

Albo do jesieni ma się ukazać Clio IV 8-)

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Poprzednia strona

Powrót do Forum Ogólne