Nastepca Clio Duster z logo francuza

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Re: Nastepca Clio Duster z logo francuza

Postprzez Driv3r » 5 maja 2012, o 21:30

rob0007, Kup te vitare i daj znac, ile w 4 lata do niej dolozysz.
No i czekam na Twoje wzory fizyczne :mrgreen:
Obrazek

- Tato czy ten samochód jest chory?
- Nie synku, to diesel...
More is Better

Grupa Wsparcia
Klubowicz
Majsterkowicz

Pokaż profil

Postprzez Tomi » 5 maja 2012, o 21:32

Mam kupione jako nowe Sedici 1.6 120 4x4 , chwile bylem chory na dustera - pojezdzilem najtansza i najdrozsza wersja i... stwierdzilem ze juz plastikowe jak mi sie wydawalo Sedici/Sx4 jest jednak calkiem fajnie poskladane i przyjemniejsze dla oka ucha w srodku .

co do Grand Vitary jesli tylko pewna brac nie zastanawiac sie nawet na dusterem - calkiem inne auta , vitara to terenowka - po asfalcie jezdzi srednio w lekkim terenie fajnie pozatym wyzej klasowo stoi nie mowiac o ilosci miejsca w srodku , duster ani w terenie ani na drodze nie jedzie fajnie w mojej opinii mimo calej sympatii do Dustera

co do samego pomyslu suv-ow malych i duzych : jezdzisz wysoko , nie martwisz sie o za niski profil opony i dziury , az tak tragicznie sie nie prowadzi , w miescie atakujesz krawezniki a w moich rejonach w zimie 4x4 nawet dolaczane itd powodowalo ze jako jedyne auto opuszczalo parking po sniezycy i jedyne ochoczo startowalo pod gorke wyjazdowa z parkingu nie mowiac o frajdzie przy malych osiedlowych szalenstwach , w glebokim erenie nie testowane bo i do tego nie ma sluzyc :)
szach mat
Obrazek

Zaawansowany
Zasłużony
Grupa Wsparcia
Klubowicz
Majsterkowicz

Pokaż profil

Postprzez rob0007 » 5 maja 2012, o 21:47

Tomi, ostrożnie z tymi poglądami bo Ci się oberwie od ortodoksyjnych fanatyków Dustera:):) Sedici i Suzuki to fajne autka. kiedyś myślałem o takim, teraz u mojego pobliskiego dealera Fiata jest takie autko z demo w fajnej cenie.
Do Driv3r, myślę że dołożę podobnie co Ty, czyli filtry i oleje, czyli materiały eksploatacyjne i błagam nie mów że czteroletni Vitara jest gorsza od nowego Dustera, litości, nie bądź tą 11 latką z neostradą :D :D :D :D
No i jeszcze jedno, jaki chcesz wzór konkretnie, tylko nie kompromituj się i nie obrażaj innych, szczególnie tych z neostradą.
Fajnie że są chętni na Dustera bo na ulicach było by zbyt pięknie :D :D

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez rob0007 » 5 maja 2012, o 22:52

Jeszcze jedno do Driv3r. Masz napisane, że posiadasz Suzuki sześcoiletnie, po co Ci ten badziew? ile do niego dołożyłeś? czy nie więcej gdybyś kupił NOWEGO Logana? Brak konsekwencji w Twoim postępowaniu, zostaw swoje Suzuki w rozliczeniu w salonie Dacii, nowe to zawsze nowe :D A jak nie to daj znać ile za cztery lata do niego dołożysz :lol:
W konsekwentnym działaniu jesteś "taki sobie" (nie to co w obrażaniu innych) szczególnie siedząc bezpiecznie przed kompem. A jak jest z tą "odwagą" w realu? ;)

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Driv3r » 6 maja 2012, o 09:33

rob0007, wybacz, nie potrafie prowadzic dyskusji na Twoim poziomie - musialbym sie chyba polozyc w metrze aby osiagnac Twoje wyzyny...

Poczytaj sobie temat za ile kupilem to suzuki i jaki ma naped oraz jaki przebieg, a potem pomysl, o ile to nie za trudne, czy logan ma na pewno to samo.

A do vitary dolozysz wiecej - np rozrzad ale patrz akapit pierwszy.

Co do seidici / sx4 jak poczytasz od poczatku pisalem o tych pojazdach, tylko nadal sa mniejsze od dustera.
I jezeli chodzi o NOWE auto 4x4 to duster nie ma konkurencji.

PS a fanatykiem tego auta nie jestem i nigdy go raczej nie kupie - to tak na marginesie.
Obrazek

More is Better

Grupa Wsparcia
Klubowicz
Majsterkowicz

Pokaż profil

Postprzez mayn » 6 maja 2012, o 10:27

Driv3r napisał(a):I jezeli chodzi o NOWE auto 4x4 to duster nie ma konkurencji.

....ale co z tego jak żaden foczkoland się nie obejrzy za tym samochodem na ulicy ? :) Z pewnością komfort jazdy bardzo skromny jak pisałem w poprzednich postach. Jeśli ktoś nie mieszka na wsi gdzieś pod lasem, z ciężkim dojazdem zwłaszcza zimą może sobie odpuścić Rumuński SUV (o ile go można nazwać) na rzecz w miarę komfortowego (komfort zaczyna się w autach klasy średniej) Megana III lub coś konkurencyjnego (nowego) np. Astra IV itp.

Tak z ciekawości mój dobry kolega ma Grand Vitare 1.9 DDiS fabryczny chip z 130 KM na 160 KM, żeby nie było mało to silnik jest właśnie konstrukcji Renault. Auto kupił nowe w 2008 roku, obecnie liczy sobie 4 lata i przebieg bagatela...... 26 tyś km. Kto uwierzy w taki przebieg 4 letniego diesla ? 8-)

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Driv3r » 6 maja 2012, o 10:53

mayn, Zapomnialem o tym... :mrgreen:
Duster bez 4x4 nie ma sensu, chyba, ze ktos sie upiera na suva.

Rumunski suv ma jeszcze kilka luk, gdzie sie swietnie sprawdza:
- budowy
- lasy pola i inne miejsca pracy geologow, geodetow, hudrologow etc etd

Co do 26 k km w 4 lata klekotem to jest to po prostu bez sensu, a te silniki sie zaczynaja psuc przy ok 100k km wg opinii na firach suzuki, ew wczesniej, jakk sie autem lata czesciej w teren...
Obrazek

More is Better

Grupa Wsparcia
Klubowicz
Majsterkowicz

Pokaż profil

Postprzez sudi » 6 maja 2012, o 12:27

rob0007, twoje porównanie czteroletniej Vitary do nowego Dustera jest jak .... jest jak sześcioletniej Audi A4 do nowego Clio. Ani trochę nie podoba mi się Duster ale ... według mnie nowe auto to nowe auto. Kupując nowe auto masz spokój z grubszymi naprawami przynajmniej na parę ładnych lat. Owszem można kupić auto używane .... ale, żeby kupić naprawdę zadbane auto z pewną historią to trzeba się naszukać.
Ja kupiłem nowe Clio w salonie i tego wyboru nie żałuje ani trochę .... chociaż znajomi mnie namawiali, że za tą cenę spokojnie kupie np Golfa V TDI.
Ostatnio ojciec do mnie zagał, że w cenie mojego Clio mogłem mieć Dacie Sandero w dieselu i to nawet w najwyższej wersji .... odpowiedziałem tylko "sorry ale to nawet nie ma wyglądu ani w środku ani na zewnątrz"
Live is too short to be boring
Renault Clio :)
Klubowicz

Grupa Wsparcia
Klubowicz
Lider Regionalny
Zlotowicz

Zasłużony

Pokaż profil

Postprzez rob0007 » 6 maja 2012, o 20:06

Driv3r Uff no to cieszę się że nie jesteś fanem Dustera i że w końcu wiesz do czego zostało stworzone, budowy, lasy, pola itd. Trzeba tak było wcześniej. A argument o kosztach rozrządu... :D
Natomiast co do moich wypowiedzi na temat Twojej wątpliwej "kultury" osobistej są jak najbardziej uzasadnione i utwierdzam się w tym. Jak nie ma się co powiedzieć to można obrażać. Ale nie przejmuj się taki ktoś jak Ty nie jest w stanie mnie zdenerwować, a tym bardziej obrazić :lol: :P

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Driv3r » 6 maja 2012, o 20:27

Ide do metra, jak znajde tam internet to Ci odpisze na te pierdoly, z trzeciego pietra nie dam rady tak nisko sie schylic...
Obrazek

More is Better

Grupa Wsparcia
Klubowicz
Majsterkowicz

Pokaż profil

Postprzez Pan Bułka » 6 maja 2012, o 20:30

Nie umiecie się zachować, ZAMYKAM.
Bułka – odmiana delikatnego pieczywa, najczęściej pszennego, żytniego lub kukurydzianego, w formie niewielkiej nieco spłaszczonej kulki.Oglądam Top Gear i się nie znam na autach.
Anna Maria

Zasłużony
Zlotowicz
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Poprzednia strona

Powrót do Forum Ogólne