Różńica mocy

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Różńica mocy

Postprzez Piecyk » 13 maja 2012, o 10:55

Witam forumowiczów :) Nie wiem czy to jest odpowiedni dział wiec jeśli sie pomyliłem to przepraszam i proszę o przeniesienie :) Wiec do rzeczy.. ostatnio zaciekawiła mnie pewna sprawa odnośnie silnika z clio I po lifcie z 96r którego jestem dumnym właścicielem :P otóż silnik ten ma oznaczenie D7F i posiada 40KW ale zauważyłem u niektórych forumowiczów że te same silniki z tym samym kodem i pojemnością mają 44KW i 60KM. I tu moje pytanie od czego to zależy? czy swój silnik tez mogę podciągnąć do 60km?

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Pan Bułka » 13 maja 2012, o 10:59

Jeśli masz w dowodzie wbite 40kW to masz źle, D7F były 43 i 44 kW.
Bułka – odmiana delikatnego pieczywa, najczęściej pszennego, żytniego lub kukurydzianego, w formie niewielkiej nieco spłaszczonej kulki.Oglądam Top Gear i się nie znam na autach.
Anna Maria

Zasłużony
Zlotowicz
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Piecyk » 13 maja 2012, o 11:02

Nawet w tej fazie przejściowej?

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Pan Bułka » 13 maja 2012, o 11:04

Tak.
Bułka – odmiana delikatnego pieczywa, najczęściej pszennego, żytniego lub kukurydzianego, w formie niewielkiej nieco spłaszczonej kulki.Oglądam Top Gear i się nie znam na autach.
Anna Maria

Zasłużony
Zlotowicz
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Piecyk » 13 maja 2012, o 11:08

ok dzięki za wyjaśnienie bo nie dawało mi to spokoju ;)

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne