Fotelik do Clio - prośba o opinię

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Fotelik do Clio - prośba o opinię

Postprzez ClioZagadka1 » 15 sie 2012, o 10:39

Witam szanownych Klubowiczów :)

Już kiedyś miałam okazję skorzystać z Waszej pomocy, kiedy szukałam odpowiedzi na pytanie, czy mój Extreme rzeczywiście jest wersją Extreme, bo miałam problem ze znalezieniem tej wersji dla mojego rocznika. Ale jak się okazało wszystko się zgadza :)

Tym razem mam inny dylemat. Jestem na etapie zakupu fotelika 9-18 kg. Wybieram pomiędzy:
- Maxi-Cosi Tobi
- Recaro Young Expert
- BeSafe Izi Comfort
Interesuje mnie to, jak mieszczą się te foteliki na tylnej kanapie i czy są stabilnie zamocowane. Raczej nie dołożę do tych ok. 800 zł dodatkowych 400 za bazę iso-fix, więc takie modele wykluczam.
Jeśli ktoś z Was ma którykolwiek z fotelików, będę wdzięczna za opinię!

Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego świętowania, niekoniecznie przed komputerem ;)
ClioZagadka1

Pokaż profil

Postprzez kratylos » 15 sie 2012, o 17:36

ja używałem maxi cosi - 9-18 fotel stabilny i bardzo wygodny - córka nigdy w nim mi nie marudziła spokojnie moge polecić..
pozdr
Kratylos

Średnio Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez ClioZagadka1 » 15 sie 2012, o 18:23

Dzięki za odpowiedź :)
A nie był za wysoki? Bo Tobi jest wysoki celowo, żeby dziecko więcej widziało.... Boję się, że wkładanie dziecka będzie ciężkie...
ClioZagadka1

Pokaż profil

Postprzez kratylos » 15 sie 2012, o 20:05

ClioZagadka1 napisał(a):Dzięki za odpowiedź :)
A nie był za wysoki? Bo Tobi jest wysoki celowo, żeby dziecko więcej widziało.... Boję się, że wkładanie dziecka będzie ciężkie...

do clio 2 nie wkładałem fotela - u mnie jest wiecej miejsca c3 i taki fotelik luzno wchodzi...
najlepiej przed zakupem wytargać fotel ze sklepu i przypasować do samochodu
wez tez pod uwagę ze sam fotel nie tak często wyjmujesz - duzo czesciej samo dziecko - taka roznica w stosunku do fotela do 9kg, najważniejszy jest sposob mocowania pasow regulacja wysokości fotela i pochylenia...
\
pozdr
Kratylos

Średnio Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez ClioZagadka1 » 15 sie 2012, o 20:28

Dzięki, jutro wybieram się autem na przymiarki (byłam z dzieckiem, ale mała marudna się zrobiła, padał deszcz, parking daleko itd...). Tak więc jutro przymierzę, ale z kolei bez dziecka, bo jadę po pracy, a do domu ok. 40 km...
Pamiętasz może nazwę koloru tapicerki? Jesteś z niego zadowolony, czy wybrałbyś jakiś inny?
ClioZagadka1

Pokaż profil

Postprzez ClioZagadka1 » 22 sie 2012, o 19:33

Fotelik zamówiony (rzutem na taśmę najlepszy okazał się Romer King Plus ;)), można zamknąć temat. Dzięki :)
ClioZagadka1

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne