Clio Collection

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Clio Collection

Postprzez Driv3r » 26 paź 2012, o 10:06

Za V10.pl:

"Wprowadzenie na rynek nowej, czwartej generacji Clio nie oznacza, że Renault zamierza wycofać poprzednika. Clio III pozostanie w ofercie jako Clio Collection w przystępnej cenie.

Klienci będą mogli wybierać spośród dwóch poziomów wyposażenia - Alize i Bussiness. Gama silników została dość mocno ograniczona. W ofercie pozostanie wyłącznie benzynowe 1.2 o mocy 75 KM oraz diesel o identycznej pojemności i mocy.

Mimo to "stare" Clio powinno znaleźć klientów. Szczególnie jako pojazd flotowy. Głównym wabikiem ma być niska cena wynosząca 9990 euro. To znacznie mniej niż trzeba zapłacić za nowy model, który jest dostępny za 13 700 euro.

Clio Collection będzie produkowane we francuskiej fabryce Renault pod Paryżem oraz w Hiszpanii. Zamówienia można składać już dziś."

Jednak Clio 2 PH 7 nie będzie w Europie oferowane :mrgreen:
Obrazek

- Tato czy ten samochód jest chory?
- Nie synku, to diesel...
More is Better

Grupa Wsparcia
Klubowicz
Majsterkowicz

Pokaż profil

Postprzez maciek30_pl » 26 paź 2012, o 10:26

Driv3r napisał(a):benzynowe 1.2 o mocy 75 KM oraz diesel o identycznej pojemności i mocy.

Jakiś Diesel 1.2 75KM?

A rozwiązanie znane, przecież Opel tak zrobił z Astrą, fiat długo z Puntem tak robił i chyba robi dalej. Ale rozsądne rozwiązanie. Po co rezygnować z samochodu który się stworzyło, skoro można na nim dalej zarabiać.

P.S.
No i najlepsze rozwiązanie Skoda Octavia Tour :D

Zaawansowany
Zasłużony
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Bogdan61 » 26 paź 2012, o 10:31

maciek30_pl napisał(a):
Driv3r napisał(a):benzynowe 1.2 o mocy 75 KM oraz diesel o identycznej pojemności i mocy.

Jakiś Diesel 1.2 75KM?

Diesel 75 KM - 1,5 dCi :)
# 103
Obrazek

Ekspert
Klubowicz
Majsterkowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez maciek30_pl » 26 paź 2012, o 11:14

Bogdan61, ale mi chodziło o tą identyczną pojemność :)

Zaawansowany
Zasłużony
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Driv3r » 26 paź 2012, o 16:43

maciek30_pl, ja tylko przekleiłem ;)
zapewne bedzie 1.2 75 KM benzyna i 1.5 70 KM gnojówka.
Obrazek

- Tato czy ten samochód jest chory?
- Nie synku, to diesel...
More is Better

Grupa Wsparcia
Klubowicz
Majsterkowicz

Pokaż profil

Postprzez blaz » 4 lis 2012, o 18:40

jak konfigurowałem c4 to pani zapropponowała mi c3 w wersji najt end dej czy takie cus:) w cenie za clio kiepsko wypasione 75KM 4 miałem mieć c3 tce100 w tej wersji z polskorą, klimatronem alusami i cxzyms tam jeszze
blaz

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne