Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Podbeskidzie to nie Śląsk | ||

Liquid_Soul napisał(a):ja bym rozejrzał się nad pugiem 307 w 2.0 hdi 90KM, ew. 1.6 hdi, bardzo fajne, bezawaryjne silniki

More is Better | ||

demos napisał(a):czarnylolek a o Maździe 3 z sinikiem 1.6 CiTD nie myśleliście?
Z około 30tys możesz mieć taką Madzię w skórze z ekstra wyposażeniem i rocznikiem 2004-2005.

Big napisał(a):Ja bym Megane II odpuścił. Auto ma trochę upierdliwych wad które czynią jego eksploatacje dośc uciążliwą. Do powyższych wad należą np. awarie kard Hands-Free, awarie koła zmiennych faz rozrządu (ale to dotyczy tylko 1.6 16V), problemy z rozładowywaniem się akumulatorów, niechlujny montaż (skrzypienia pochodzace z deski rozdzielczej).
Takze ja bym sobie ten samochód darował.
Jeśli chcecie coś większego i bezpiecznego to ja bym polecał auta niekoniecznie francuskie ale jak najbardziej spełniajace te kryteria np. Octavię II kombi, czy Mazdę 6 Ale nie wiem jaka kwotę możesz przeznaczyć na ten zakup.

Big napisał(a):czarnyolek, co do opinii o Megane II to powiem ci tyle. Mój ojciec miał Megane II 1.6 16V sedan w wersji Sport Way z 2006 r. (kupił ja jako nówkę w salonie) Sprzedał ja na wiosnę tego roku w chorobę (miał już jej dość) z przebiegiem raptem 45 tys km i kupił Opla Vectrę C po lifcie z 2006 r. z przebiegiem 2 razy większym, ale teraz jest zadowolony z auta
Co do awarii megane II to opisałem powyzej + fatalny autoryzowany serwis, ale z tym akurat można sobie poradzić serwisując poza ASO.

czarnyolek napisał(a):C4 1.6 hdi jest super ale do przebiegu 150 tys. km a poptem koszty sa ogromne (FAP, turbina, koło dwumasowe).
Lord nad Lordami | ||

Grippen napisał(a):hmm ja mam Megan 2 ph 2 kombi 1.5 dci 105 KM z 2006r - przeleciałem już ok 200k km i autko bez zarzutu - sporo miejsca, fajne wyposażenie (mam lux expresion - m.in aut klima, 6 poduch, czujniki świateł, zmierzchu, pełna elektryka) - z czystym sumieniem mogę polecić

Driv3r napisał(a):czarnyolek, a Clio 3? auto dużo większe niż Clio 2, niewiele mniejsze od Megane 2 (z którą notabene dzieli sporo elementów zawieszenia i nie jestem pewny, czy nie podwozie). W kwestii bezpieczeństwa masz poprawę, a budżet pozwoli kupić stosunkowo młode auto.
W mojej (subiektywnej oczywiście) opinii Megane 2 jest większa od Clio 3 głównie w kwestii bagażnika.

More is Better | ||

More is Better | ||
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości