Zamiana Clio 2 Ph2 na 3 Ph 1

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Zamiana Clio 2 Ph2 na 3 Ph 1

Postprzez liba » 12 mar 2013, o 18:10

Witam
Mam zamiar zmienić swoje stare Clio obecnie mam Dwójkę z 2002 roku z silnikiem 1.2 16v , chciałbym je zmienić na 3 z 1.4 16v ewentualnie 1.6 16v auto służy mi glównie do przemieszania sie na trasie Polska - Niemcy 1600 w 2 strony raz w miesięcu dotychczasowy silnik jest ok jeżdżę ok 140 km/h ale myśle ze w większym Clio 3 może już nie być tak dobrze . Chciał bym wersje Dynamique lub Initiale mam do dolozenia ok 10 tys zł nastawiam sie na auto z początku produkcji . Co myślicie o takiej zamianie ? Czy bede zadowolny ? Czy felgi z 2 do 3 pasują pytam ponieważ mam ładne 16 z nowymi oponami ziomowymi oraz zamówiłem nowe letnie więc szkoda oddać z autem .
liba

Pokaż profil

Postprzez hardkor » 23 mar 2013, o 23:04

Cześć,
Fele powinny pasować bo rozstaw się nie zmienił i otwór centrujący też.
Za 16-18k zł już coś z C3ph1 powinienes kupic 06r. ale na trasy to bierz 1.6 16v, których na rynku wtórnym jest spoooro więcej.
Znaleźć 1.4 zdrowego w dobrej cenie graniczy z cudem bo większość ludzi w tym okresie rzuciła się na TCE.

Na plus przemawia większa buda ale poczytaj o skrzyniach bo coś tam pisali że do któregoś rocznika są krótkie. :)
hardkor

Pokaż profil

Postprzez inspektor » 24 mar 2013, o 01:13

Też bym był za 1.6 i dobyrze by było miec xenon bo upierdliwa jest wymiana żarówek
współczesny myśliwy - poluje na dziczyznę na jebaju :lol: by Bor
Aktywny user :thumbup:
Piwowar Domowy :) Inspektorski Browar Domowy
Klubowicz

Zlotowicz
Zasłużony
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne