[Konkurs] CLIO KWIETNIA - głosowanie

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Clio Kwietnia

Ankieta wygasła 1 maja 2013, o 13:16

1. maniekk
4
16%
2. Roxi
1
4%
3. jarod163
15
60%
4. st4ch00
5
20%

Liczba głosów : 25

[Konkurs] CLIO KWIETNIA - głosowanie

Postprzez Pan Bułka » 6 kwi 2013, o 11:25

PRZED UMIESZCZENIEM ZDJĘCIA PRZECZYTAJ !!!

Najważniejszą kwestią jest rozmiar i jakość fotki. Z uwagi na słabą jakość zdjęć jest problem z kalendarzem na 2013 r. Proszę więc, żeby trzymać się 10 punktu regulaminu :)

1. Fotki auta wrzucamy na forum z tym temacie do 21 kwietnia (niedziela).
2. Fotki, umieszczone tutaj wysyłamy na adres [email protected] w jak największej rozdzielczości. Optymalna rozdzielczość to 300 dpi lub więcej (478x310 mm)
3. Od 22 kwietnia (poniedziałek) do 30 kwietnia (wtorek) będzie aktywne głosowanie na Clio miesiąca.
4. Fotki najlepiej jak będą w scenerii danego miesiąca.
5. Technika dowolna.
6. Każdy użytkownik wrzuca tylko JEDNĄ fotkę swojego auta. Nie będzie wtedy problemu z ustaleniem która fotka zagości w kalendarzu KRC.
7. Proszę o rozważne dobieranie fotek na konkurs, nikt nie chce przecież aby potem w kalendarzu było rozmazane lub z innymi niedogodnościami zdjęcie.
8. W konkursie biorą udział wszystkie wersje nadwoziowe w tym również Thalia.
9. Fotki konkursowe powinny być wysłane do dnia rozpoczęcia głosowania.
10. Jeśli fotki będą w rozdzielczości mniejszej niż 300 dpi, najprawdopodobniej w danym miesiącu na kalendarzu pojawią się również inne foty. 300dpi wymagane jest przez drukarnię.

Wszelkie pytania bądź zażalenia tudzież propozycje proszę kierować na priv bądź podanego wyżej maila.

Miłej zabawy :)
Bułka – odmiana delikatnego pieczywa, najczęściej pszennego, żytniego lub kukurydzianego, w formie niewielkiej nieco spłaszczonej kulki.Oglądam Top Gear i się nie znam na autach.
Anna Maria

Zasłużony
Zlotowicz
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez maniekk » 19 kwi 2013, o 14:26

szczodre :D
Załączniki
DSCN0336.JPG

Zaawansowany
Zlotowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Roxi » 19 kwi 2013, o 23:13

Jako, że po długich oczekiwaniach nareszcie nadeszła wiosna, Pierdzioszkowi należała się mała kąpiel. Nawet nie zdawałam sobie sprawy z tego, jak bardzo był brudny, ale teraz błyszczy się jak ... sreberko ;) ;)
Załączniki
CAM00010.jpg

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez jarod163 » 20 kwi 2013, o 21:09

wiosennie
Załączniki
IMG_5907 (Small).JPG

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez st4ch00 » 20 kwi 2013, o 21:27

A co tam też wrzucę, nie jest idealnie ale cóż 8-)
Załączniki
DSC01235.JPG

Średnio Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez czarnyolek » 21 kwi 2013, o 07:10

Bochen napisał(a):10. Jeśli fotki będą w rozdzielczości mniejszej niż 300 dpi, najprawdopodobniej w danym miesiącu na kalendarzu pojawią się również inne foty. 300dpi wymagane jest przez drukarnię.

Kompletna bzdura. Plik z którego drukarnia drukuje ma mieć 300dpi a nie fotka. Ten kto robi dla Ciebie projekt najwyraźniej nie ma za bardzo pojęcia co robi.
Praktycznie żaden kompakt nie robi zdjęć w 300 dpi - więc z tego tytułu odejdzie 90 proc. zgłoszonych zdjęć. A wyobraź sobie, że można robić piękne wydruki zdjęć z kompaktów nawet w dość sporych formatach.
Oczywiście są pewne granice tolerancji - wydrukować można wszystko, ale nie wszystko będzie dobrze wyglądało - ale to raczej się tyczy zdjęć z komórek (chociaż jak dobre światło, to i z komórki można pociągną nadającą się fotkę).
95 proc. zdjęć robionych kompaktami w 72 dpi nadaje się bez problemu do druku w 300 dpi i to wcale nie kosztem jakości wydruku. Pomijam oczywiście zdjęcia po ciemku i przy słabym świetle - ale to nie kwestia dpi pliku a gównianej jakości matryc w kompaktach.

Dowód: http://www.sendspace.com/file/a5z65m

Jest to plik do wydruku w 300 dpi format A3 zdjęcia które przesłała Roxi - zdjęcie jest zrobione telefonem komórkowym w 72 dpi (pobrałem z obrazka powyżej - nie kontaktowałem się z Roxi, zdjęcie nie było w żaden sposób przeze mnie obrabiane, ani skalowane w fotoszopie)

Zdjęcie bym jeszcze obrobił, żeby ładniej wyglądało, w końcu to tylko komórka, ale bez żadnych problemów można by z tej fotki wyciagnąć plakat A2 - prawie 60 x 40 cm - normalnie w 300 dpi.
Obrazek

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Pan Bułka » 21 kwi 2013, o 11:53

czarnyolek, nie ja robię projekt tylko brejq i to od niego dostałem tą informację więc takie info proszę kierować do niego.
Bułka – odmiana delikatnego pieczywa, najczęściej pszennego, żytniego lub kukurydzianego, w formie niewielkiej nieco spłaszczonej kulki.Oglądam Top Gear i się nie znam na autach.
Anna Maria

Zasłużony
Zlotowicz
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez czarnyolek » 21 kwi 2013, o 13:06

czarnyolek napisał(a):Ten kto robi dla Ciebie projekt najwyraźniej nie ma za bardzo pojęcia co robi.

Bez spinki. Nie jest to przytyk, a stwierdzenie faktu. Po prostu sotowanie "zasady 300 dpi" wiele osób pozbawi możliwości zabawy - a "zasada 300 dpi" jest absolutnie niepotrzebna.
Obrazek

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Pan Bułka » 21 kwi 2013, o 14:01

Jakbym miał się stosować do tego to żadnego zdjęcia tu by nie było :D
Anna Maria

Zasłużony
Zlotowicz
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Pan Bułka » 23 kwi 2013, o 13:17

Głosujemy :)
Anna Maria

Zasłużony
Zlotowicz
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez wiewiórka » 23 kwi 2013, o 15:15

Zagłosowałam :)

Niech będzie pochwalona

Obrazek
lubię duże orzeszki

Zlotowicz
Grupa Wsparcia
Zasłużony
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Kaspero » 23 kwi 2013, o 15:48

pojszło
Scenic II 1.9 dci 130[ /b]
[b]Fiesta MK6 1.4 TDCi 68
Moderator

Moderator
Lider Regionalny
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez kamilllo88 » 23 kwi 2013, o 18:41

Głoś oddany :)
ObrazekObrazek
Zdrowaś turbino,
powietrza pełna,
gaz z Tobą
Błogosławiona Ty miedzy
kolektorami i błogosławiony
owoc żywota Twojego moment.
Święta turbino matko mocy
módl się za nami wolnymi ,
teraz i w godzinę braku wachy
amen.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez wojciech_krk » 23 kwi 2013, o 20:03

Żeby nie było , oddany :D
# 69
Szef szefów

Zlotowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia
Zasłużony

Pokaż profil

Postprzez Pan Bułka » 4 maja 2013, o 14:10

jarod163, gratulujemy wygranej.
Anna Maria

Zasłużony
Zlotowicz
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez wiewiórka » 4 maja 2013, o 15:13

Ja także gratuluję :) Jest to zdjęcie, które najbardziej mi się podobało w tym miesiącu.
Pozostałe jak dla mnie miały wady dotyczące kadrowania.
Słupek na tle pięknej jedyneczki w dalekim ujęciu, to już błąd poważny. :(
Soory chłopaki, może niektóre pomysły są przemyślane, ja to rozumiem, ale nie wszystkie są strzałem w dziesiątkę ;)

Niech będzie pochwalona

Obrazek
lubię duże orzeszki

Zlotowicz
Grupa Wsparcia
Zasłużony
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez st4ch00 » 4 maja 2013, o 23:49

Dobra następnym razem słupek wytnę albo "zapaćkam" w paincie :japierdole: ;)

Średnio Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez wiewiórka » 5 maja 2013, o 11:00

st4ch00 napisał(a):Dobra następnym razem słupek wytnę albo "zapaćkam" w paincie :japierdole: ;)

:D Można i tak.
Czasem wielu spośród Was przy okazji robienia zdjęć na konkurs chce pokazać prawie całą okolicę towarzyszącą Waszemu autku i wtedy .............
nie wiadomo, co jest najważniejsze w kadrze - Wasze piękne samochody, las dookoła, łąka, jakiś dom, stara szopa.
Owszem, to wszystko zdecydowanie może się znaleźć na zdjęciu, jednak jeśli mamy oceniać w konkursie Clio miesiąca, to właśnie clio powinno być na pierwszym planie, a reszta może tylko towarzyszyć dyskretnie autku. Nawet może być to stara stodoła, czy opuszczona fabryka, brzeg jakiejś wody/jezioro/rzeka, stary drewniany płot.
Na zdjęciu jarod163 widać pomysł. Zaryzykowałabym nawet tytuł "przyczajony tygrys, ukryty smok" ;)

Oczywiście to są tylko moje wrażenia i moja subiektywna ocena zdjęć. :|

Niech będzie pochwalona

Obrazek
lubię duże orzeszki

Zlotowicz
Grupa Wsparcia
Zasłużony
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez jarod163 » 17 maja 2013, o 09:48

Dzięki ;)

Nowy Użytkownik