Fajne (?) Clio na TunningShow w Krakowie

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Fajne (?) Clio na TunningShow w Krakowie

Postprzez primalbeast » 19 maja 2013, o 22:48

Hej, odwiedziłem dziś TS w Krakowie i zobaczcie, co wypatrzyłem, ładne ?

:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Edit: No tak, Sunshine... a ja nie wiedział :)
Ostatnio edytowano 19 maja 2013, o 23:10 przez primalbeast, łącznie edytowano 1 raz
Świeży żabo-posiadacz
Mój Cienki serwer

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Pan Bułka » 19 maja 2013, o 23:03

Popraw linki bo trzeba się zalogować.
Bułka – odmiana delikatnego pieczywa, najczęściej pszennego, żytniego lub kukurydzianego, w formie niewielkiej nieco spłaszczonej kulki.Oglądam Top Gear i się nie znam na autach.
Anna Maria

Zasłużony
Zlotowicz
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez primalbeast » 19 maja 2013, o 23:06

Uno momento, już chyba lepiej :)
Świeży żabo-posiadacz
Mój Cienki serwer

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Pan Bułka » 19 maja 2013, o 23:27

A co pod maską? Miały być zmiany.
Bułka – odmiana delikatnego pieczywa, najczęściej pszennego, żytniego lub kukurydzianego, w formie niewielkiej nieco spłaszczonej kulki.Oglądam Top Gear i się nie znam na autach.
Anna Maria

Zasłużony
Zlotowicz
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez primalbeast » 20 maja 2013, o 08:10

Maska, jak widać na zdjęciach była zamknięta :( Jak chciałem do wnętrza zajrzeć i fotkę pstryknąć, to mnie dziewczyna (właścicielka?) pogoniła za barierki, potem zniknęła z pola widzenia.
Świeży żabo-posiadacz
Mój Cienki serwer

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez maniekk » 20 maja 2013, o 11:01

widać ze klatkę ma, tylko te felgi takie małe ;)
ale błyszczy się jak psu ..... :thumbup: zafajniste :D :D :D

Zaawansowany
Zlotowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Pan Bułka » 20 maja 2013, o 14:55

Jeśli pozamykane na 4 spusty to pewnie nic się nie zmieniło a takie szumne zapowiedzi były. (1.4 zwykłe tam siedzi (siedziało))
Anna Maria

Zasłużony
Zlotowicz
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Cassis » 20 maja 2013, o 15:13

Pani Sunshine była i wygląda na to że dalej jest bardzo drażliwa jeśli chodzi o temat modyfikacji mechanicznych! :D
Wysoki poziom konwersacji zapewnia - Cassis
Obrazek
Grillman

Zasłużony
Zlotowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Rudy » 20 maja 2013, o 23:04

Dość tego :!:
Temat tyczy się auta więc proszę o aucie.
Każdy kolejny post nie na temat, wycieczka osobista, czy żale na temat funkcjonowania forum w tym temacie będą bezwzględnie karane paskiem :!:
Prowokatorzy będą nagradzani podwójnie :!:
Temat wyczyściłem z zbędnego spamu
Było Clio I phase I cleon 1.1 1993r R.I.P.Laguna I phase II 1.9 dTi 1999r Clio II phase II 1.4 16v + LPG 2002r Laguna III ph1 2.0DCI 2009r
Jest Bażant4x4 2021r.Renault 19 cabrio 1.8 16v 1994r.
#54 Obrazek
Tyran Despota

Administrator
Zasłużony
Zlotowicz
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez SŁONEKO :) » 20 maja 2013, o 23:12

Zostało osunięte, więc napiszę jeszcze raz... Nie podoba mi się. Ogólny przerost formy nad treścią ;) Do tego czerwone fele mi w ogóle nie siadają :D
Dziękuję :)
"Dzień, w którym się nie śmiałeś, jest dniem straconym." Phil Bosmans
Proud owner #239 :D
Rudy Kot: "Bóg stworzył mężczyznę, kobietę i Słoneko"

Klubowicz
Zlotowicz
Moderator
Grupa Wsparcia
Zasłużony
Loda szyderców

Pokaż profil

Postprzez bodowp » 20 maja 2013, o 23:16

A więc ostrożnie się wypowiem jako USER, żeby nie dostać paseczków ;)
Miałem zawsze słabość do białych jedyneczek... Widać, że auto zadbane i doinwestowane za co szacun dla właścicielki :clap: :thumbup: ;) Osobiście jako całość średnio mi się podoba... felga raczej nie w moim kolorze :P Klatka do takiego samochodu według mnie to lekka przesada. Klatka dla mnie to bezpieczeństwo, a nie bajer. Silnik... nie wypowiem się bo nie wiem co tam jest... wygląda na 16V jak mniejszy to trochę szkoda ;) Jeszcze raz szacun dla Sunshine ;)
Klubowicz

Zasłużony
Zlotowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Pamusia » 20 maja 2013, o 23:29

Jak nie cierpie białych samochodów... to do tego pociekła mi ślinka.. Felgi zmienione na czarne i kocham miłością nieprzerwaną do końca życia :) A klatka może z AMELINIUM (atrapa?) i lżejsza niż tylnia kanapa na której, mniemam po przeczytaniu tematu Sunshine, i tak nikt jeżdzić nie mógł.
Obrazek
Cukiereczek... Mrau...:):) #182
paputkowa

Zlotowicz
Klubowicz
Loda szyderców

Pokaż profil

Postprzez brejq » 21 maja 2013, o 08:15

To nie klatka tylko rollbar z tego co pamiętam.
Było: Łada Oka 0.7l; Clio 2 ph1 1.2 8v; Megane Coupe 2.0 8v
Jest: Clio 2 ph1 2.0 16v | Clio 2 ph1 1.4 8v

Obrazek
Kondory nie lubią gazowanego

Zlotowicz
Zasłużony
Klubowicz
Lider
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez primalbeast » 21 maja 2013, o 09:31

Nie lubię aut nisko-jeżdżących i chyba za nisko to siedzi dla mnie. Natomiast reszta to cudo !
Świeży żabo-posiadacz
Mój Cienki serwer

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Rasta78 » 21 maja 2013, o 15:21

ładny model, kolor też, ale dach w złym miejscu odcięty czarnym i zresztą niepotrzebnie.Lepiej biały.
Dodatkowo te fele tak jakoś po niemiecku zrobione jak w beemdabljiu model e30 a to nie przystoi do francuza.
Obrazek

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Tomi » 21 maja 2013, o 16:50

Bochen napisał(a):A co pod maską? Miały być zmiany.

wg profilu na facebooku to
Obrazek
żródło https://www.facebook.com/RenaultClioOemBySunshine
Sporo tych zmian… ale to nie wszystko – czym byłby bowiemś Hot hatch bez odpowiedniego serca. Silnik został zbudowany na bloku E7F o pojemności 1.2L, komponenty zamontowane z bloku pochodzą z większej jednostki z E7J (1,4L) oraz F3P (1,8L). Tak przygotowany blok został zamknięty splanowaną głowicą, dodatkowo obróbce poddano kanały dolotowe, zostały one rozwiercone i wygładzone. Za odpowiednią pracę silnika odpowiada ECU, przepustnica i krokowy z większej jednostki. Do tak przygotowanego zestawu dołożono odpowiedni zestaw dolotowy pochodzący z Clio rsi, a całość zwieńczono sporych rozmiarów stożkiem K&N. Mimo małolitrażowej jednostki wpisanej w DR, samochód naprawdę potrafi zaskoczyć swoją mocą i temperamentem.

źródło http://flushstyle.pl/?p=632
dane z 2012 więc nie wiem czy coś się zmieniło .
szach mat
Obrazek

Zaawansowany
Zasłużony
Grupa Wsparcia
Klubowicz
Majsterkowicz

Pokaż profil

Postprzez malybucki » 21 maja 2013, o 17:21

Mój mi się bardziej podoba xD ale nie powiem że przed moim modzeniem napalałem się na ten model :D

Początkujący
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Kaspero » 21 maja 2013, o 17:53

-pod maską przerost formy nad trescia
+lampy i kierunki przód fajnie przyciemnione
-rollbar dla szpanu
-czerwone felgi(złote ładniejsze)
Scenic II 1.9 dci 130[ /b]
[b]Fiesta MK6 1.4 TDCi 68
Moderator

Moderator
Lider Regionalny
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Rudy » 21 maja 2013, o 22:57

Kurna ludzie czy Wy nie rozumiecie do czego to auto zostało zrobione :?: przecież ono zostało zrobione pod pokazy a nie do wyścigów na torze...
To się ma prezentować, wyglądać, robić wrażenie i wygrywać konkursy :!:
Kawał dobrej roboty kupa pracy worek pieniędzy i według nie na prawdę dobre wrażenie bardzo fajne auto ładnie zrobione i dopracowane :thumbup:
Przepraszam ale niektórzy zanim skrytykują czyjeś powinni dobrze przyjrzeć się swojemu i porównać :P
Było Clio I phase I cleon 1.1 1993r R.I.P.Laguna I phase II 1.9 dTi 1999r Clio II phase II 1.4 16v + LPG 2002r Laguna III ph1 2.0DCI 2009r
Jest Bażant4x4 2021r.Renault 19 cabrio 1.8 16v 1994r.
#54 Obrazek
Tyran Despota

Administrator
Zasłużony
Zlotowicz
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Kaspero » 22 maja 2013, o 07:28

Rudy pijesz do mnie?Dla mnie pakowanie takiej kasy w 20 letnie auto mija sie z celem.Piszesz zebym popatrzył na moje clio?ok moze stan wizualny nie jest najlepszy ale gdybym mial tyle kasy to wierz mi ze wygladalo by inaczej bo zapalu do pracy mi nie brakuje a bariere stanowią fundusze :)
Scenic II 1.9 dci 130[ /b]
[b]Fiesta MK6 1.4 TDCi 68
Moderator

Moderator
Lider Regionalny
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Następna strona

Powrót do Forum Ogólne