Pytanie o spalanie. 1.2 16V (75KM) VS 1.4 8V (75KM)

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Re: Pytanie o spalanie. 1.2 16V (75KM) VS 1.4 8V (75KM)

Postprzez sznajdi » 11 sie 2013, o 22:54

Przez caly luty jezdzilem bez klimy bo takowej nie posiadam na dystansie 2x5km dziennie do roboty i z roboty...5x swiatla po drodze ...spalanie po miesiacu wyszlo 6.02 l...

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Pan Bułka » 12 sie 2013, o 06:50

Spalanie z kompa czy dystrybutora?
Bułka – odmiana delikatnego pieczywa, najczęściej pszennego, żytniego lub kukurydzianego, w formie niewielkiej nieco spłaszczonej kulki.Oglądam Top Gear i się nie znam na autach.
Anna Maria

Zasłużony
Zlotowicz
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez sznajdi » 13 sie 2013, o 08:56

NIE MA KOMPA-BENZYNKA LANA AZ WYCIEKA,POD KORECZEK :)

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez maxwellek » 29 sie 2013, o 13:46

Witam wszystkich. Mam takie pytanie. Posiadam Clio 1.4 II 8V (75KM). Chodzi o kwestie spalania, gdy zaswieci sie nam już kontrolka (pomarańczowa). Ile w takiej sytuacji można zrobić jeszcze km?? (oczywiście przybliżeniowo). Czy ktoś przeprowadzał taki test.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez kolo250 » 30 sie 2013, o 21:26

Clio 2 ph 2 1,2 16 v średnie spalanie po przejechanych około 60 tys km jeszcze nigdy nie przekroczyło 6 litrów !! 50% trasa 50% miasto w tym 70% jazda samego kierowcy i 30 % 5 osób + jakis bagaż. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z auta silnik sie nie sypie i jest jak na swoją pojemność dynamiczny. Nie wiem czy tez na małe spalanie nie wpływa wyregulowana przepustnica (gdy zakupiłem auto musiała być wymieniona i wyregulowana wczesniej spalanie w okolicach 8 litrów.
kolo250

Pokaż profil

Postprzez Dekster » 30 sie 2013, o 22:46

maxwellek napisał(a):Witam wszystkich. Mam takie pytanie. Posiadam Clio 1.4 II 8V (75KM). Chodzi o kwestie spalania, gdy zaswieci sie nam już kontrolka (pomarańczowa). Ile w takiej sytuacji można zrobić jeszcze km?? (oczywiście przybliżeniowo). Czy ktoś przeprowadzał taki test.

W większości modeli zostaje nam wtedy około 5 L paliwa, w daleką trasę bym się już nie wybierał :) bespiesznie przejedziesz tak około 70-80 km wg mnie. Ja tam zawsze jak kontrolka się zapali wolę dolać do baku niż co chwilę zerkać i szacować czy dojadę ;) a i wspomniana wcześniej pompa mniej się męczy :D

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Misiek1983 » 31 sie 2013, o 07:52

maxwellek, ja zrobiłem jeszcze 100km po mieście ze świecącą rezerwą ;) Ile przejedziesz zależy od Twojej lewej nogi. Jeden zrobi 100 jak ja drugi 50 :P
Generalnie jak zostaje 7l to 100km na luzie bo w mieście jak normalnie się jeździ więcej jak 7/100 nie łyknie ;)
KRC #244
Bruce Lee - “Jeśli ci mówię, że jestem najlepszy, myślisz że się przechwalam. Jeśli ci jednak mówię, że nie jestem najlepszy, wiesz że kłamię”.
"Nothing is true, everything is permitted "
Poradnia Dietetyczna Imbir

Zaawansowany
Lider Regionalny
Zlotowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia
Zasłużony

Pokaż profil

Postprzez mayn » 31 sie 2013, o 11:22

Misiek1983 napisał(a):maxwellek, ja zrobiłem jeszcze 100km po mieście ze świecącą rezerwą ;)

Później pompka paliwa się spali z braku chłodzenia paliwem i rozsiewa się negatywna reputacja odnośnie marki Renault przez własną głupotę :evil:

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Misiek1983 » 31 sie 2013, o 12:12

mayn, tak ja pierwszy to zrobię :lol: :lol: :lol:
KRC #244
Bruce Lee - “Jeśli ci mówię, że jestem najlepszy, myślisz że się przechwalam. Jeśli ci jednak mówię, że nie jestem najlepszy, wiesz że kłamię”.
"Nothing is true, everything is permitted "
Poradnia Dietetyczna Imbir

Zaawansowany
Lider Regionalny
Zlotowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia
Zasłużony

Pokaż profil

Poprzednia strona

Powrót do Forum Ogólne