Przywóz auta z UK

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Przywóz auta z UK

Postprzez woj250 » 7 wrz 2013, o 18:38

Orientuje się ktoś jak najlepiej kupić auto w UK? Tak żeby z przywozem wyjść w miarę na swoje. Gdzie takiego auta można szukać?? Nie chodzi mi o Clio ale może ktoś z was zna jakąś firmę lub prywatnego człowieka co sprowadza takie auta.??
woj250

Pokaż profil

Postprzez cliobajer » 7 wrz 2013, o 19:04

na ebayu, po komisach, na aukcjach

chyba, ze chcesz rozbite to po szrotach - aukcjach na szrotach

ja bym bez ogladania nie kupil auta z uk

laweta 300-500 funtow

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez brejq » 7 wrz 2013, o 19:50

kogucik jeździ regularnie
Było: Łada Oka 0.7l; Clio 2 ph1 1.2 8v; Megane Coupe 2.0 8v
Jest: Clio 2 ph1 2.0 16v | Clio 2 ph1 1.4 8v

Obrazek
Kondory nie lubią gazowanego

Zlotowicz
Zasłużony
Klubowicz
Lider
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez andrzej300 » 8 wrz 2013, o 11:38

żeby "wyjść na swoje" z autem z UK to trzeba takie auto naprawdę bardzo tanio kupić..nie wiem po co ci takie auto czy dla siebie, na cześci, na handel? ale dla przykładu powiem Ci jak robi znajomy gość który w takie rzeczy się bawi, kupuje auto ..ostatnio oglądalem u niego mazdę 6 rocznik 2003, 2004, cena zakupu 1000funtów (5000zł)...przywiezienie ok. 2000zł, zakup łącznie 15szt przekładek do różnych aut, (czyli tak naprawdę połówek aut) 1500zl/kpl, przełożenie 0zl* (ma swój warsztat i pracowników) , opłaty ok. 2000zl, czyli lącznie 10500zł za takie auto, cena sprzedaży ok. 15-16tys, czyli w takim przypadku opłaca się, cokolwiek dasz więcej to albo wyjdziesz na 0 albo stracisz
mój szwagier który jest na stale w szkocji, ma kolegę który chciał sprzedać auto passat 2001r prod. silnik benzyna niewiem jaki, silnik uszkodzony, na pobliskim szrocie dawali mu 150 funtow za niego ale nie sprzedał i nawet jak kalkulowaliśmy to za 150 funtów nie opłacało by się tego przywozić do polski żeby naprawić, przełożyć kierownicę, opłacić i zarejestrować, cenowo nie wyjdzie takiej rewelacji, a i dalej mamy przeszczepa
Reasumując z UK tylko auto młode 2-3 letnie i bardzo tanie
andrzej300

Pokaż profil

Postprzez Kogucik » 8 wrz 2013, o 11:47

http://copart.co.uk/c2/home.html
najczęściej ludzie kupują tutaj :)
Jak coś kupisz to się do mnie odezwij, przywieziemy pod sam dom ;)

Zaawansowany
Klubowicz
Zasłużony

Pokaż profil

Postprzez borat1989 » 10 wrz 2013, o 08:50

http://www.autotrader.co.uk/

Opłaca się tylko wyższe modele przerabiać...

Jade za miesiąc do UK jakiego auta szukasz?
borat1989

Pokaż profil

Postprzez andrzej300 » 10 wrz 2013, o 16:58

Transportu możesz szukać np tu:
http://clicktrans.pl/
http://etransport.pl/
andrzej300

Pokaż profil

Postprzez Kogucik » 10 wrz 2013, o 18:19

Czasami są kwiatki... właśnie wiozę między innymi Audi A3 2000r. za 298funa 8-) i AR 147 2003r. za 323funa :) Wszystko całe i jeżdżące :) Jedynie w A3 pęknięty zderzak, a w AR wybita szyba przednia. Pewnie i tak na szmaty pójdzie, bo zwróci się w momencie ;)
P.S.
transport u mnie na PW :P

Zaawansowany
Klubowicz
Zasłużony

Pokaż profil

Postprzez andrzej300 » 11 wrz 2013, o 17:38

Kogucik napisał(a):Czasami są kwiatki... właśnie wiozę między innymi Audi A3 2000r. za 298funa 8-) i AR 147 2003r. za 323funa :) Wszystko całe i jeżdżące :) Jedynie w A3 pęknięty zderzak, a w AR wybita szyba przednia. Pewnie i tak na szmaty pójdzie, bo zwróci się w momencie ;)
P.S.
transport u mnie na PW :P

I na nic innego się to nie nadaje, jedynie na części, bo przekładać i rejestrować to niezbyt
andrzej300

Pokaż profil

Postprzez Misiek1983 » 11 wrz 2013, o 17:41

andrzej300, znam kolesia co non stop ściąga auta robi przekładki i jakoś dobrze mu się z tego żyje. Fakt że większość aut to konkretny model, ale jakoś to się opłaca.
KRC #244
Bruce Lee - “Jeśli ci mówię, że jestem najlepszy, myślisz że się przechwalam. Jeśli ci jednak mówię, że nie jestem najlepszy, wiesz że kłamię”.
"Nothing is true, everything is permitted "
Poradnia Dietetyczna Imbir

Zaawansowany
Lider Regionalny
Zlotowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia
Zasłużony

Pokaż profil

Postprzez andrzej300 » 11 wrz 2013, o 20:06

ja też znam, ale tak jak pisalem wyżej : jak ktoś kupi kilka aut, stosunkowo nie-starych i przy kilku wiadomo jest inna cena i jak ktoś kupi kilka/naście kpl. przekładek, dodatkowo przełoży sam, czyli poprostu zajmuje sie tym zawodowo to faktyczne można zarobić, w innych wypadku ...nie
Albo inaczej nikt nikomu oczwiście nie zabroni pojechania do UK i kupienie czegoś na miejscu, przywiezienie tego i zlecenie przekładkę komuś ale czy wtedy to się opłaca? bo na dzień dobry koszty z tym związane to: transport 2000, części do przekładki zależy od auta 3000, opłaty rej. 2000, robocizna zależy jak kto ceni 1000-2000, wszystko PLN oczywiście,jakiś przegląd, wymiana filtrów , rozrządu i inne naprawy 1000-2000, wyjazd do UK 1000-1500...to już jest na dzień dobry 10 000zł a gdzie jeszcze zakup auta? starego złoma wiadomo że nie opłaca się nawet kupować za 100 czy 200 funtów tylko trzeb brać auto max 3-4 letnie...suma sumaru wyjdzie tyle samo albo i taniej co by jechać do niemiec czy francji i kupić auto w tej samej albo i niższej cenie i w lepszym stanie techn...ale i tak wybór należy do ciebie a za resztę i tak zapłacisz kartą master card :lol:
andrzej300

Pokaż profil

Postprzez Farquad » 16 wrz 2013, o 22:07

A jak to jest z przywozem auta na części? Wystarczy kupić, wyrejestrować i już dawca może stać pod domem czy jak? :twisted:
Obrazek
Moderator

Moderator
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez andrzej300 » 17 wrz 2013, o 18:27

Jeżeli kupisz auto na zachodzie i nie zgłosisz do żadnego urzędu w PL to będziesz miał takie auto na części...oczywiście jest to nie do końca legalne..ale nie powinien nikt Cię wykryć
andrzej300

Pokaż profil

Postprzez Farquad » 17 wrz 2013, o 18:42

Mi chodzi raczej o legalny sposób właśnie.
Obrazek
Moderator

Moderator
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez woj250 » 18 wrz 2013, o 00:02

W życiu bym nie przypuszczał że tyle osób w temacie odpisze:) To jednak jest sporo osób które przywożą z UK samochody.

Odrazu napisze bo chyba nie wszyscy dobrze mnie zrozumieli ale nie chodzi mi o wyjście na swoje w sensie zarobienia pieniędzy czy coś.

Nie napisze tu o jaki model mi chodzi bo zaraz sie zacznie że to nie to forum itp.. Chodzi o auto pokroju lancer Evo starszych generacji. Takich Evo anglików jest sporo u nas na Alledrogo i to niektóre naprawde fajne wersje w dobrych pieniądzach można trafić, a jeszcze ktoś na tym napewno zarabia.

Poszły privy w temacie
woj250

Pokaż profil

Postprzez Kogucik » 18 wrz 2013, o 07:27

woj250 napisał(a):To jednak jest sporo osób które przywożą z UK samochody.

Nawet sobie nie wyobrażasz ile. W mojej firmie łącznie z pod wykonawcami jest dobrze ponad 100 ciężarówek gdzie każda zabiera 4 samochody z UK do PL w tygodniu :mrgreen: No może nie wszystkie, bo są też kursy do Francji... (stamtąd też idą trupy :P ) A gdzie tu jeszcze inne firmy :crazy: :silent: 8-)

Zaawansowany
Klubowicz
Zasłużony

Pokaż profil

Postprzez andrzej300 » 18 wrz 2013, o 16:46

woj250 napisał(a):Nie napisze tu o jaki model mi chodzi bo zaraz sie zacznie że to nie to forum itp.. Chodzi o auto pokroju lancer Evo starszych generacji. Takich Evo anglików jest sporo u nas na Alledrogo i to niektóre naprawde fajne wersje w dobrych pieniądzach można trafić, a jeszcze ktoś na tym napewno zarabia.

Jeżeli starsze auto to nie wiem czy z Anglii jest sens jeżeli można kupić za tyle samo w Niemczech czy Francji i masz kierownicę po chrześcijańskiej stronie
andrzej300

Pokaż profil

Postprzez waszka » 24 wrz 2013, o 17:58

woj250 napisał(a):Nie napisze tu o jaki model mi chodzi bo zaraz sie zacznie że to nie to forum itp.. Chodzi o auto pokroju lancer Evo starszych generacji. Takich Evo anglików jest sporo u nas na Alledrogo i to niektóre naprawde fajne wersje w dobrych pieniądzach można trafić, a jeszcze ktoś na tym napewno zarabia.

Jeśli będziesz chciał Evo z UK to daj znać.Kumple znają dobrze temat V/VI i znajdą Ci coś dobrego.
Jak coś to PW ;)
STI/EVO/R6/SPORT

Początkujący

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne