Renault Clio Electrique

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Re: Renault Clio Electrique

Postprzez Quako » 11 lis 2013, o 19:00

fascynujace, i zarazem dobry argument w dyskusji renault vs reszta

hands free w R bylo dawno temu, a do teraz inni producenci maja hasla marketingowe typu "innowacja" kiedy nie trzeba wyjmowac kluczyka z kieszeni

elektryczne auta teraz tez sa reklamowane jako nowoczesne, no i prosze, takie nowoczesne, ze R produkowalo je seryjnie w 90 latach.
Obrazek

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Termi » 11 lis 2013, o 20:22

Wspomaganie wtedy jest elektryczne, nie jest to skomplikowane bo w tej chwili większość aut ma właśnie wspomaganie elektryczne, jest o wiele lepsze od hydraulicznego. Tyle że droższe. Chociaż może tak być że ten model nie posiadał wspomagania ;)

Co do hamulców to się nie wypowiem, ale na pewno były już znane elektryczne wspomagacze hamulców. Tu byłaby kwestia podłączenia serwa do czegoś, co wytwarza podciśnienie.

Ale to są tylko moje gdybania, tyle że kosmiczna technologia to na pewno nie jest, ale w latach 90tych mogłabyś po prostu zwyczajnie bardzo droga.
Termi

Pokaż profil

Postprzez 8v » 22 lis 2013, o 22:20

Elektryka to wg. mnie "śpiew przyszłości" ale widać ,że Renault chce się liczyć http://www.renault-ze.com/en-gb/-1931.html
Citroen C3 1.1 Furio 2007. C3-ph1 1.2 16v Wind 2008.
8v

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez brejq » 24 lis 2013, o 00:19

Było: Łada Oka 0.7l; Clio 2 ph1 1.2 8v; Megane Coupe 2.0 8v
Jest: Clio 2 ph1 2.0 16v | Clio 2 ph1 1.4 8v

Obrazek
Kondory nie lubią gazowanego

Zlotowicz
Zasłużony
Klubowicz
Lider
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Misiek1983 » 24 lis 2013, o 00:34

Obrazek
Obrazek
KRC #244
Bruce Lee - “Jeśli ci mówię, że jestem najlepszy, myślisz że się przechwalam. Jeśli ci jednak mówię, że nie jestem najlepszy, wiesz że kłamię”.
"Nothing is true, everything is permitted "
Poradnia Dietetyczna Imbir

Zaawansowany
Lider Regionalny
Zlotowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia
Zasłużony

Pokaż profil

Postprzez Quako » 24 lis 2013, o 12:01

brejq napisał(a):nie tylko clio1 było elektro: http://otomoto.pl/renault-twingo-electro-C28930383.html

tu nie chodzi co jest a co nie jest, tylko o rocznik clio. W tamtych latach to byla raczej rzadkosc.
Obrazek

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Termi » 24 lis 2013, o 19:01

no i ile takich clio 1 w wersji elektrycznej zostało wyprodukowanych a ile obecnie jeździ? to są raczej sztuki na kontynent
Termi

Pokaż profil

Postprzez 8v » 24 lis 2013, o 19:37

Ja to bym chciał żeby po mieście tylko takie jezdzily ,przynajmniej można by spokojnie biegać wzdłuż oświetlonej drogi i nie wdychać smrodów.
Citroen C3 1.1 Furio 2007. C3-ph1 1.2 16v Wind 2008.
8v

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Pan Bułka » 24 lis 2013, o 19:45

Bułka – odmiana delikatnego pieczywa, najczęściej pszennego, żytniego lub kukurydzianego, w formie niewielkiej nieco spłaszczonej kulki.Oglądam Top Gear i się nie znam na autach.
Anna Maria

Zasłużony
Zlotowicz
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Termi » 24 lis 2013, o 20:24

Widocznych smrodów to byś nie widział, ale wytwarzanie i utylizowanie akumulatorów wytwarza więcej szkodliwej chemii niż te spaliny
Termi

Pokaż profil

Poprzednia strona

Powrót do Forum Ogólne